Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

4 tips bij het hosten van jouw Magento website

 

Als je een webshop hebt, dan heb je ongetwijfeld al eens van Magento gehoord. Compleze zware webshops kunnen goed draaien op Magento.

Veel ontwikkelaars en winkeleigenaren vertrouwen op Magento voor het online verkopen van hun producten. Als u een van de dergelijke gebruikers bent, heeft u misschien wat tijd besteed aan het uitzoeken van de best mogelijke Magento-hosting oplossing voor uw bedrijf.

Hoewel de vereisten van Magento niet iets buitengewoons zijn, kan niet elke webhosting provider een Magento-installatie even goed uitvoeren. Daarom moet u bepaalde speciale overwegingen in gedachten houden bij het selecteren van een Magento-hosting provider voor uw website. In dit artikel zullen we dergelijke factoren, tips en ideeën bespreken waarvan u op de hoogte moet zijn met betrekking tot Magento-hosting.

Aan de slag met Magento Hosting

Laten we ons eerst concentreren op de voor de hand liggende en fundamentele zaken. Ongeacht de grootte van uw Magento webshop, moet uw webhosting provider de volgende functies bieden.

Veiligheid

Zorg ervoor dat uw Magento hosting Nederland plan wordt geleverd met eigen beveiligingsfuncties. Ja, u moet alles in het werk stellen om uw website te beschermen tegen hackers. Maar qua serverbeveiliging ligt de verantwoordelijkheid bij uw Magento-hostingprovider.

In wezen moet uw hostingprovider ervoor zorgen dat de server de nieuwste software gebruikt (bijvoorbeeld besturingssysteem en controlepanelen). Bovendien moet er ook DDoS-bescherming zijn, samen met een fatsoenlijke firewall en anti malware strategie. Om te beginnen kunt u de volgende vragen stellen aan uw webhosting provider om hun beveiliging pogingen te beoordelen:

Heeft u een virusscanner aan de serverzijde?

Biedt u een DDoS-beschermingsmechanisme aan? Zo ja, is het op hardware niveau of software niveau? Heeft u firewalls en Magento-hosting gerelateerde beveiligingsfuncties? Het beste waar u naar moet zoeken, is de mogelijkheid om specifieke PHP-modules uit of in te schakelen (de meeste fatsoenlijke webhosts bieden dit zonder extra kosten aan).

Snelheid

Daarnaast is snelheid van het grootste belang. Niemand houdt van een trage website. Bovendien kunnen Magento websites op zichzelf iets langzamer werken als ze niet goed zijn geoptimaliseerd.

Het is echter gemakkelijk om de schuld door te geven aan de website configuratie. Wat moet ik doen als de hostingserver waarop u zich bevindt overvol is? Het is een goed idee om te kiezen voor webhosting providers die extra zorg besteden aan het uitvoeren van de modernste infrastructuur, zodat hun hardware nooit overbelast raakt of traag reageert. Het kan een goed idee zijn om het betreffende server-IP-adres te pingen of er een traceroute naartoe uit te voeren. Dit helpt u bij het controleren op latente problemen die van invloed kunnen zijn op de laadtijden van pagina's.

U moet ook uw Magento-hosting provider vragen naar elk server-side caching-mechanisme die ze gebruiken. Voor Magento-hosting omgevingen zijn memCache of xCache redelijk populair. Merk op dat deze out-of-the-box server-side caching primair van toepassing is op shared of semi-dedicated hosting-omgevingen. Het is vaak uw eigen verantwoordelijkheid om een ​​caching-oplossing op zelfbeheerde servers in te stellen (hoewel uw webhost u kan begeleiden over welke methodologie u in dit geval moet volgen).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7150557). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.