Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waarom de keuze maken voor VPS hosting?

 

VPS staat voor Virtual Private Server. Je deelt dan een server met andere gebruikers, maar anders dan met shared hosting. Want doordat deze server is opgedeeld in onafhankelijk opererende virtuele servers, heb je als het ware toch de beschikking over je eigen server. En dat gedeelte van de server deel je niet met andere gebruikers. Je ondervindt dus ook geen last van andere gebruikers. De prestaties van een VPS zijn bovendien niet afhankelijk van andere gebruikers. Een VPS is er in twee varianten: Unmanaged VPS hosting en Managed VPS Hosting. Verderop in deze tekst vertellen we daar meer over.

 

Voordelen van een VPS

 

Met shared hosting sta je met meerdere websites of applicaties van anderen op dezelfde server. Dit kan invloed hebben op de stabiliteit van de server. Met een VPS heb je het alleenrecht over de resources van je (Virtual Private) Server. De stabiliteit is daarmee beter gewaarborgd en je hebt minder risico op storingen. Daarnaast deel je de netwerkfaciliteiten, de beheerkosten van de server en de fysieke hardware met andere VPS’en. Hierdoor blijven de kosten een stuk lager dan bij een 'eigen' fysieke dedicated server.

 

Met een VPS heb je wel dezelfde mogelijkheden als met een eigen fysieke dedicated server, want elke VPS beschikt over een eigen besturingssysteem dat volledig gescheiden is van andere VPS’en op de server. Zo heb je alle flexibiliteit om zelf instellingen te beheren en software of services te draaien. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

●     Vrijheid op technisch gebied, waardoor je bijvoorbeeld je eigen besturingssysteem kunt kiezen en je eigen specificaties kunt bepalen

●     Schaalbaar en aanpasbaar aan je eigen wensen, waardoor je bijvoorbeeld meer ruimte kunt toevoegen aan je eigen omgeving

 

Redenen om te kiezen voor VPS hosting

 

Er zijn meerdere scenario’s denkbaar waarbij de keuze voor een VPS een goede optie is. Bijvoorbeeld omdat je website te groot is geworden voor een regulier hostingpakket. Of als je specifieke wensen hebt voor de configuratie van de hosting. Daarnaast kan een VPS een slimme keuze zijn als je als bedrijf je klanten hosting wilt aanbieden onder je eigen naam. Je kunt dan je eigen virtuele server opdelen voor je klanten.

 

Is de prestatie van je website de belangrijkste factor, omdat deze veel bezoekers en dataverkeer moet verwerken, bijvoorbeeld voor je webshop of evenementenwebsite? Ook dan is VPS-hosting de beste keuze. Deze biedt namelijk meer stabiliteit en snelheid. Houd er dan wel rekening mee dat je voldoende capaciteit voor het dataverkeer en voldoende schijfruimte aanschaft.

 

Managed VPS hosting

 

Het grote voordeel van Managed VPS hosting is dat je als gebruiker minder technische kennis nodig hebt. Het beheer van je server inclusief updates, beveiliging en de monitoring is in handen van de hostingpartij. Je kunt een beroep doen op de expertise van de medewerkers van die hostingpartij, ook als er sprake is van calamiteiten. Gebruikers die kiezen voor Managed VPS hebben meestal de beschikking over een beheeromgeving waarin zij eenvoudig zelf instellingen kunnen beheren. De kosten van Managed VPS liggen daarom wel wat hoger dan bij Shared hosting of Unmanaged VPS hosting.

 

Unmanaged VPS hosting

 

Heb je de technische kennis in huis om zelf je server te installeren? En deze in te richten, te beheren en te optimaliseren, inclusief het maken van back-ups? Dan is Unmanaged VPS hosting de beste keuze. In tegenstelling tot Shared hosting heb je dan je eigen virtuele server en maximale vrijheid op technisch gebied. Daarom betaal je er vaak iets meer voor dan bij Shared hosting, maar minder dan bij Managed VPS. Bij de meeste hostingbedrijven kun je kiezen uit meerdere mogelijkheden op het gebied van besturingssystemen en applicaties. Zo heb je alle tools binnen handbereik om je website optimaal te beheren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6661332). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.