Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veranderingen in de telefonie gaan hard

 

We weten niet anders dan dat we kunnen bellen met wie we maar willen. Vroeger kon dit niet. Met de komst van de telefoon is contact leggen met mensen een stuk makkelijker geworden. Maar wat is er veel veranderd sinds de komst van de eerste telefoon.

Draaitelefoon

Het begon ooit met de draaitelefoon. Deze telefoon is er sinds ongeveer honderd jaar geleden. De huidige jeugd kent deze telefoon waarschijnlijk niet meer. Je moet een jaar of veertig zijn om deze telefoon nog meegemaakt te hebben. De draaitelefoon had een draaischijf met tien gaatjes erin. Bij de gaatjes stonden de getallen nul tot en met negen. Met deze getallen kun je natuurlijk elk gewenst nummer bellen.

Om een nummer te kiezen was je dus wel wat langer bezig dan tegenwoordig met het aantikken van het gewenste nummer. Later kwamen deze telefoons overigens ook met druktoetsen op de markt. Hierdoor ging het kiezen van een nummer al een stuk sneller. Hierboven spreken we over de verleden tijd, maar misschien dat er ergens nog wel een telefoon met draaischijf in gebruik is. Kijk maar eens bij opa en oma.

De telefooncel

Vroeger waren er ook nog veel telefooncellen in het straatbeeld. In zo'n telefooncel kon je tegen betaling bellen met wie je maar wilde. Betalen ging eerst door er muntjes in te gooien. Later werden ze wat moderner en kon je ook betalen met je betaalpas. De telefooncel is inmiddels verdwenen.

De oudere telefooncellen waren ook voorzien van telefoons met een draaischijf. Later kwamen de ontwerpen met druktoetsen.

De telefooncellen waren te herkennen door hun knalgroene kleur. Misschien dat je ze af en toe nog eens ziet in een wat oudere film. De telefooncel kunnen we samen met de ANWB-praatpaal aanschouwen in musea.

Mobiele telefoons

Geleidelijk aan kwamen de mobiele telefoons in uitkomst. Hiermee waren we ook onderweg bereikbaar en konden we ook onderweg mensen opbellen. Allereerst waren dit vrij grote telefoons. Later werden ze steeds kleiner en compacter.

Inmiddels zijn de nieuwste mobiele telefoons complete computertjes geworden. We kunnen er eigenlijk alles mee doen wat we normaal met een computer of laptop deden. De telefoons zijn daardoor dan ook weer wat groter geworden. Maar toch is het bijna onvoorstelbaar wat je allemaal kunt met een apparaatje van die grootte.

Sip trunk

Een extra noemenswaardige innovatie waarmee je tegenwoordig kunt bellen via een internetverbinding (SIP Trunk). Dit is de meest recente vorm van bellen. Door te bellen via internet kun je veel kosten besparen. Het tarief is namelijk veel lager. Ook kun je op zakelijk gebied met deze methode van bellen onderling tussen verschillende vestigingen gratis bellen. Bijkomend voordeel is dat je met deze methode zeer gemakkelijk naar meerdere gesprekskanalen kunt opwaarderen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7335204). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.