Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Goed IT personeel onvindbaar? Probeer dit!

 

Dat de arbeidsmarkt de laatste jaren is veranderd, dat is een ding wat zeker is. Er was een tijd dat het écht een markt was ten gunste van werkgevers, maar dit is veranderd. Tegenwoordig is het juist de werknemer die de banen voor het uitkiezen heeft. Nu is het binnen de ene sector wel erger dan de ander. Maar over het algemeen genomen kunnen we wel stellen dat het niet lastig is om vandaag de dag een baan te vinden. In welke sectoren de nood het allerhoogste is? Dat is toch wel de IT. Dit is niet iets van de afgelopen maanden, maar dit is echt al jaren aan de gang.

Waarom IT?

Het is lastig om er precies de vinger op te leggen, maar vermoedelijk komt het grote tekort aan IT personeel door de snelle technologische ontwikkelingen. Hierdoor zijn er gewoon zó ontzettend veel vacatures bijgekomen, dat het niet meer bij te benen is voor de arbeidsmarkt. Een vacature plaatsen levert dan niet altijd genoeg op en zul je dus zelf ook actief op zoek moeten gaan. Er zijn tegenwoordig handige sites waar je eenvoudig naar een cv kunt zoeken. Dan wacht je niet alleen de reacties af, maar creëer je ook de mogelijkheid om zelf de pareltjes te vinden.

Ruwe diamant

Naast dat je cv’s kunt selecteren op werkervaring en opleidingen, kun je ook met een andere bril ernaar kijken. Door niet in te zoomen op de ervaring, maar juist op het potentieel verbreed je je scoop in één klap ontzettend. Als je ziet dat iemand leergierig en zeer divers is in zijn achtergrond en opleidingen, dan kun je iemand voorstellen een leerwerktraject bij jou aan te gaan. Vaak zijn goede mensen snel op te leiden en heel erg gemotiveerd. Door dit potentieel te benutten help jij iemand richting de techsector, en loop je niet net als alle concurrenten uit dezelfde vijver te vissen.

Kortom, goed IT personeel is er vandaag de dag zeker nog. Je zult er iets harder voor moeten zoeken wellicht, maar het resultaat zal er ongetwijfeld zijn. Let ook vooral op de leergierigheid van iemand en zijn potentieel. Wil je dit in kaart brengen? Het gebruiken van een game based assessment bij een sollicitatie is steeds normaler aan het worden. Hier kunnen mensen meteen laten zien wat ze in huis hebben en het geeft voor iedereen een eerlijk en helder inzicht in de capaciteiten.

Ook fijn voor mensen die vroeger niet de kans hebben gekregen zich ten volste te ontwikkelen, zij kregen een tweede kans er helemaal voor te gaan!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7439063). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.