Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Welke rol heeft verwarming in een smart home?

 

Wanneer je kijkt naar de ontwikkeling die momenteel misschien wel het snelst gaat, dan is dat ongetwijfeld die van het smart home. Het is natuurlijk wel heel aantrekkelijk om in een huis te zitten waar de zaken allemaal goed geregeld worden. Hoe minder werk je eraan hebt, hoe fijner dat is. In dat opzicht is het dus bijvoorbeeld aantrekkelijk om te bekijken hoe je het maximale uit de mogelijkheden van je verwarming kan halen.

Zo kan je bijvoorbeeld kijken hoe een infrarood verwarming hierop aangesloten kan worden. Er is daarnaast nog veel meer.

De soorten verwarmingselementen

Het eerste waar je naar kijkt als het gaat om verwarming in een smart home, is natuurlijk het cv-systeem. Je kan al veel verder kijken dan bijvoorbeeld de klassieke vorm van stoken. In plaats van een systeem op gas kies je bijvoorbeeld voor een elektrische wandkachel. Doordat dit op elektriciteit gaat, is het ook beter mogelijk om dit op een meer smartmanier aan te sluiten. Wanneer je dit op verschillende plekken doet, dan kan je er zeker van zijn dat je op een goede manier voor verwarming kan zorgen. Het is de moeite waard dit te doen.

De juiste instellingen

Waar het vooral om gaat in een smart home, is de juiste instelling van het systeem. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar een verwarming, dan gaat het er onder amdere om dat je op tijd begint met verwarmen. Daarnaast is het ook slim om te bekijken wanneer je op tijd kan stoppen met verwarmen. Juist ook omdat je op die manier kan besparen. Dat is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van het principe smart. Daarom is dat juist ook voor je verwarming zo aantrekkelijk. Je kan hier het nodige mee bereiken wat voorheen niet aan de orde zou zijn.

Afstemmen op elkaar

Een andere belangrijke factor wanneer je de verwarming onderdeel maakt van het smart home is dat je alles goed op elkaar moet aansluiten. Wanneer je bijvoorbeeld aan de ene kant aan het koelen bent, dan is het natuurlijk niet heel aantrekkelijk om daar de verwarming tegenover te zetten. Juist doordat je voor smart hebt gekozen kan je ook voorkomen dat dit gebeurt. Het is wel heel fijn om er zeker van te zijn dat alles gewoon perfect met elkaar communiceert en dat het warm wordt wanneer dat moet en ook koel blijft wanneer gewenst. Dat is natuurlijk ideaal.

Alleen maar meer mogelijkheden

De ontwikkelingen gaan snel. Dat geldt voor het smart home in het algemeen, maar zeker ook voor de plek die verwarming hierin inneemt. Het is wel heel lekker om er op de best mogelijke manier gebruik van te kunnen maken. Daarmee maak je het op een slimme manier een stuk comfortabeler voor jezelf. Zonder dat je daar zelf veel aan hoeft te doen. De mogelijkheden worden veel groter en je kan er zeker ook het nodige mee bereiken. Alle reden om je daar dan dus ook de komende tijd op te richten om er je voordeel mee te doen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7429264). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.