Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Netwerkkabels: welke soorten kabels zijn er en welke accessoires heb ik nod

 

Netwerkkabels zijn nodig om netwerkapparatuur aan te sluiten. Een netwerkkabel wordt ook wel een UTP kabel, internet kabel of ethernetkabel genoemd.

Deze netwerkkabels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en beschikken over verschillende specificaties. Ook zijn er bepaalde accessoires onmisbaar op het moment dat je een netwerkkabel wil gaan gebruiken. In deze korte blog behandelen we welke verschillende soorten netwerkkabels er zijn, waar deze voor zijn en welke accessoires onmisbaar zijn.

Kabel categorieën                                   

Voor een standaard thuisnetwerk wordt meestal een CAT5e of CAT6 kabel gebruikt. Een CAT7 kabel is het meest geschikt voor kantoorpanden. 

CAT5e kabels worden gebruikt voor data overdracht. Ze verbinden apparaten met elkaar of met het internet.

CAT6 of 6a  kabels verbinden je apparaten onderling of met het internet. Dit type kabel is handig als je thuis een betrouwbare verbinding wilt hebben.

CAT7 kabels is een verbeterde variant van de CAT6. CAT7 zorgt voor minder overspraak en ruis. Verder onderscheid hij zich van de andere kabels door zijn snelheid. De kabel snelheid kan tot 10 gigabit per seconde bedragen met een overdracht frequentie van 600 MHZ.

Bijpassende accessoires

UTP Grondkabel / UTP flexibele buis / UTP verlengsnoer

UTP Grondkabel is een netwerkkabel die wordt gebruikt voor het aanleggen van telefonie- en computernetwerken. Er zijn UTP grondkabels beschikbaar voor CAT5e en CAT6.  UTP in flexibele buis is een voorbedrade buis met UTP CAT6 kabel.  De netwerk verlengsnoeren zijn alleen beschikbaar voor CAT6a kabels. Bekijk hier onze UTP accessoires. 

Adereindhulzen

Een adereindhuls plaats je aan het einde van een gestripte draad. Met behulp van deze huls wordt een verbinding gemaakt tussen de verschillende koperdraden in de kern van de draad.  Belangrijk op het moment wanneer je een kabel aan het aansluiten bent. Bekijk hier al onze adereindhulzen.

TP Link

TP-Link biedt oplossingen aan om jouw internet en netwerk te verbeteren, zodat je overal in jouw huis of op je werk optimaal gebruik kunt maken van internet. Dit is mogelijk vanaf de router met alle extra’s die je nodig hebt om overal een goede verbinding te maken met het internet. Bekijk hier onze TP-Links.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7429157). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.