Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo richt je een fijn kantoor in voor je IT team

 

Heb je een eigen bedrijf in de IT-sector? Als je personeel hebt, wil je hen natuurlijk een fijne werkplek bieden. Een leuke werkomgeving is tenslotte belangrijk, want dit zorgt voor een hogere productiviteit. Maar hoe zorg jij voor een fijn kantoor voor je IT team? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld!

Zorg voor veel lichtinval

Belangrijk om voor een hoge productiviteit op de werkvloer te zorgen, is genoeg daglicht. In het kantoor is het goed om hierover te beschikken, want veel daglicht op kantoor heeft diverse voordelen. Zoals we net al benoemden zorgt het voor een hogere productiviteit, omdat daglicht leidt tot een betere concentratie. Ook is het zo dat genoeg daglicht ervoor zorgt dat jouw team minder snel vermoeide ogen krijgt en is daglicht beter voor het humeur. Redenen genoeg dus om veel daglicht in je kantoor te creëren. Dit is op diverse manieren mogelijk. Houd de ramen vrij, plaats meer ramen en kies voor bijvoorbeeld deuren met glas. Van een industriële voordeur met glas tot het realiseren van wat extra ramen: er zijn genoeg mogelijkheden.

Zit je niet op de begane grond, maar op een hogere verdieping? Als je beschikt over bijvoorbeeld een dakterras of balkon, dan is een schuifpui ook het overwegen waard. Mocht je dit al hebben, dan is dat mooi meegenomen. Zorg er wel voor dat deze goed onderhouden wordt, zodat je er zo lang mogelijk van geniet. Een reparatie nodig voor je schuifpui? Bij Lock Secure ben je aan het juiste adres.

Goed meubilair

Goed meubilair speelt ook een grote rol in een fijn kantoor. Probeer dit dus te realiseren voor jouw IT team. Het begint hierbij allemaal met een goed, stevig bureau en een comfortabele bureaustoel. Zonder bureau en bureaustoel wordt het tenslotte lastig om hard aan het werk te gaan. Investeer in meubilair van hoge kwaliteit, want zo is de kans op lichamelijke klachten kleiner en hoef je het niet binnen no time alweer te vervangen.

Aparte ruimtes

Om een fijn kantoor in te richten voor jouw IT team is het ook goed om voor aparte ruimtes te zorgen. Mochten er veel medewerkers werkzaam zijn in jouw kantoor, dan is het mogelijk dat het voor je personeel fijn is als zij zich zo nu en dan even kunnen afzonderen. Om even geen afleiding te hebben of voor een meeting bijvoorbeeld. Op deze manier geef je jouw medewerkers de vrijheid om even zelfstandig zonder mensen om zich heen te werken en dit wordt vaak op prijs gesteld.

Maak het gezellig

Werken in een hele saaie ruimte is niet bepaald bevorderlijk voor de productiviteit. Daarom is het bij het inrichten van het kantoor ook goed om te denken over hoe je hier sfeer aan toe kunt voegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het groener maken van de ruimte door planten en bloemen te plaatsen, maar ook aan het neerzetten van leuke accessoires. Wat ook voor meer sfeer in het kantoor zorgt, is mooie muurdecoratie. Fotolijstjes, kunstwerken, muurstickers of muurplankjes: het zijn goede manieren om de muren te pimpen en de ruimte meer gezelligheid te geven.

Met deze tips moet het lukken om een fijn kantoor in te richten voor jouw IT team. Stop hier voldoende tijd en moeite in, want een fijn kantoor leidt tot tevredenheid bij jouw medewerkers!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7415742). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.