Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Krapte op de IT-arbeidsmarkt blijft toenemen

 

De krapte op de arbeidsmarkt in de IT-sector is opnieuw toegenomen. Uitkeringsinstantie UWV heeft half juli gemeld dat er een recordaantal vacatures openstaat. Het gaat inmiddels om meer dan 60.000 vacatures in de IT-sector. Eerder meldde het UWV al dat 67 procent van de vacatures in de branche moeilijk ingevuld kunnen worden. In de branche wordt ondertussen op verschillende manieren geprobeerd om de krapte te verminderen.

Diverse ondernemers zien kansen nu de markt redelijk op zijn gat ligt. Zo kan je als werkzoekende ICTZaakwaarnemer in de arm nemen. Zij helpen je met allerlei zaken rondom je sollicitatie. Dan kan je denken aan het voorbereiden van interviews en sollicitatiegesprekken. Vooral jonge ICT’ers maken gebruik van een zaakwaarnemer. Juist vanwege de hulp bij sollicitatiegesprekken, maar ook vanwege het complete plaatje.

Zo krijg je via een zaakwaarnemer toegang tot de beste en nieuwste ICT vacatures. Zo'n bedrijf helpt je op weg om jouw carrière op een goede manier te starten. Een ander voordeel van een helpende partij is dat zij de juiste contacten hebben. Bovendien zijn bedrijven die personeel zoeken dolblij met dit soort initiatieven, waardoor je als werkzoekende goed vindbaar bent.

Dit vind je in een ICT-baan

ICT is een mooie sector om in te werken. Gezien het aanbod heb je vrijwel gegarandeerd altijd werk. Diverse kenners hebben aangegeven dat de vraag naar ICT-personeel nog wel even zal aanhouden. Bij een grote vraag hoort een goed salaris. Nu stond de ICT-sector al bekend als een branche waarin je goed geld kunt verdienen. Dit is vanwege de tekorten aan goed personeel alleen maar beter geworden.

Het gaat natuurlijk niet alleen om geld. Je wilt ook plezier in je werk, en dat ga je zeker vinden in deze sector. Het is namelijk bijzonder veelzijdig. Je bent als ICT'er niet gebonden aan een specifieke sector. Industrie, onderwijs, overheid, overal zijn vaklieden op het gebied van ICT nodig.

Ook in de functies zit een hoop variatie. De meest voorkomende functies zijn die van programmeur of softwareontwikkelaar. Daar blijft het echter niet bij. Tussen de vacatures zie je ook functies staan zoals tester, consultant of projectmanager. Het vakgebied verandert steeds. ICT van vijf jaar geleden is een stuk anders dan de ICT van nu. De sector zal over vijf jaar weer een hoop verschillen vertonen ten opzichte van nu. Met weer nieuwe of andere functies tot gevolg.

Als je ICT’er bent of je denkt eraan om je te laten omscholen tot ICT’er, weet dan dat de banen voor het oprapen liggen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7389765). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.