Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het belang van on-page SEO volgens een freelancer

 

Als je kijkt naar SEO dan kan je dit als het ware onderverdelen in twee aspecten. Het ene aspect is de off-page SEO en de andere kan is de on-page SEO. Beide aspecten hebben invloed op hoe goed je vindbaarheid is op internet. Vaak wordt er vooral gekeken naar de off-page SEO maar met name bij de on-page SEO is er nog veel terrein te winnen.

Een ervaren SEO-freelancer weet dan ook op dit gebied het juiste advies te geven en ervoor te zorgen dat dit gedeelte helemaal op orde is. Om het belang van on-page SEO te kunnen benadrukken is het belangrijk om eerst aan te geven wat on-page SEO is.

Wat is on-page SEO?

SEO is erop gericht dat je beter vindbaar bent op internet. Vaak wordt er geroepen als we maar op de eerste plek in de zoekopdracht komen te staan. Natuurlijk kan je allerlei hulpmiddelen zoals linkbuilding inzetten maar het belangrijkste is wel dat je eigen site voldoet aan de voorwaarden voor SEO. De SEO binnen je eigen site wordt dus de on-page SEO genoemd. Je moet hierbij denken aan de content die op je site staat. Is deze als SEO-content geschreven? Maar ook de technische kant van SEO moet op orde zijn. Denk hierbij aan alle technische aspecten zoals bijvoorbeeld laadsnelheid en de juiste doorverwijzingen.

Waarom is on-page SEO belangrijk?

De motor achter SEO is je eigen website. Je wilt immers dat je website gevonden wordt. Dat houdt dus in dat je website optimaal voorbereid moet zijn op de juiste insteek voor SEO. Is je website bijvoorbeeld veilig door het juiste certificaat? Als je deze zaken allemaal geoptimaliseerd hebt, weet je dat dus de motor om de juiste resultaten te halen in orde is. Vaak zijn deze zaken een technisch verhaal en is het moeilijk voor een onderneming om ervoor te zorgen dat dit op orde is. Daarom is het gebruik van een SEO-freelancer ook aan te raden. Naast het feit dat de content op de site geoptimaliseerd wordt, is er ook aandacht voor het technische aspect.

Veel beloven

Als je kijkt naar de meeste SEO-freelancers dan zie je dat er veel beloofd wordt over de verschillende resultaten die geboekt kunnen worden. In veel gevallen wordt dit bereikt door in te zetten op de off-page SEO. Natuurlijk is het belang hiervan ook aanwezig maar de opvatting van Up Agency is dat eerst de basis goed moet zijn voor je kunt gaan kijken naar de andere aspecten. Vanuit die insteek is de eerste stap bij het bereiken van betere zoekresultaten dan ook altijd de on-page SEO. Hier bekijk je de website van Up Agency. Hierop zie je de duidelijke manier hoe zij je kunnen helpen en hoe ze je on-page SEO kunnen verbeteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7385603). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.