Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IT producten waar de komende jaren vraag naar blijft!

 

Wie de krant vandaag de dag openslaat wordt niet altijd even blij van alle verhalen over de economie. We zouden op een grote recessie afstevenen. Als ondernemer zijn dit altijd spannende berichten, want wat gaat dit voor jou en jouw branche betekenen. Toch zien wij door de jaren heen dat iedere crisis of economische neergang ook kansen met zich meebrengt. Bij een daling van de huizenprijzen wordt het voor iedereen weer makkelijker om een huis te kopen, bij een stijging van de spaarrente wordt het weer voordeliger te sparen. Zo zit aan elk economisch effect een keerzijde, negatief maar ook positief. Zo zijn er ook producten te koop waar wij inmiddels van overtuigd zijn dat de vraag daar naar altijd zal blijven. Welke dat zijn? Wij leggen het uit.

Technologie voor alles

Afgelopen decennia heeft de ontwikkeling op het gebied van technologie zo’n vlucht genomen dat we er inmiddels niet meer zonder lijken te kunnen. En eerlijk is eerlijk, dat is ook wel een beetje zo. We doen alles met onze smartphones en kijken er meer op dan ons soms lief is. Ondanks economisch mindere tijden zullen mensen hier dus ook in blijven investeren, het is inmiddels echt wel een eerste levensbehoefte geworden. Een iPhone 12 behoort bij veel mensen tot de basisuitrusting. Wellicht zal de vraag naar een refurbished telefoon wel toenemen, denk bijvoorbeeld aan een iPhone XR Refurbished. Nog in perfecte staat maar gaat ook nog jaren mee.

Werk remote

Net als de technologie heeft ook het thuiswerken een ontzettende vlucht genomen. Geholpen door een bepaalde crisis, lijkt dit inmiddels toch wel de norm geworden. Alles wat men hiervoor nodig heeft, zal dan ook veelvuldig verkocht blijven worden. Denk aan headsets, goede camera’s, de mooiste schermen en goed werkende laptops. Deze markt lijkt eerder groeiende dan op zijn retour. Een trend die naar verwachting nog wel even doorzet. Ook de e-Health industrie lijkt groeiende, dit wellicht gestimuleerd door het vele thuiswerken en dus minder bewegen. Een smartwatch met stappenteller is toch de ideale stok achter de deur.

Kortom, laat je niet afschrikken door alle berichten in de krant maar zet in op bovenstaande markten. Wellicht dat de échte luxe producten iets minder verkocht zullen worden. Maar zeker waar het aankomt op zaken die van belang zijn voor het goed kunnen uitoefenen van je functie en baan, is de verwachting niet dat hier een vermindering van de omzet zichtbaar zal zijn!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7381663). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.