Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Tips voor het vinden van de ideale IT-medewerker

 

Als jouw bedrijf aan het groeien is, bestaat de kans dat je op een gegeven moment versterking nodig hebt. Echter kan het zoeken naar geschikt IT-personeel nog best lastig zijn. Om goede kandidaten aan te trekken, is het belangrijk om voldoende tijd te stoppen in de werving en selectie. De beste tips voor het vinden van de ideale IT-medewerker? Wij zetten ze hieronder op een rij.

Stel een duidelijk functieprofiel op

Als je op zoek bent naar een nieuwe medewerker in de IT, is het goed om een duidelijk functieprofiel op te stellen. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar waar je naar op zoek bent. Waar moet de persoon jouw onderneming straks mee gaan helpen? Denk na over wat voor soort persoon je zoekt, welke kennis deze persoon moet hebben en welk persoon zou aansluiten bij jouw huidige team. Bedenk ook welke taken hij/zij allemaal op moet gaan pakken, zodat de potentiele kandidaat goed weet wat hem/haar te wachten staat. Door een duidelijk functieprofiel op te stellen schep je de juiste verwachtingen en is de kans groter dat iemand met de juiste functie-eisen solliciteert.

Een goede vacaturetekst schrijven

Om de ideale IT-medewerker te vinden voor jouw bedrijf is het ook belangrijk om een goede vacaturetekst te schrijven. Echter is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe beter jouw vacaturetekst, hoe groter de kans dat veel mensen solliciteren. Denk hier dus niet te makkelijk over en neem hier goed de tijd voor. De vacaturetekst bepaalt tenslotte of iemand interesse heeft in de functie of niet. Wees in de tekst duidelijk over het functieprofiel en vergeet geen belangrijke punten te benoemen. Maak ook geen spellings- en grammaticafouten, want dit komt niet professioneel over. En vergeet niet om het pakkend te maken, zodat het geen saaie, standaard tekst wordt.

De juiste kanalen kiezen

Om reacties te krijgen op je vacatures, is het goed om je vacatures op zoveel mogelijk kanalen te delen. Naast op je eigen website, is het ook handig om je vacatures te plaatsen op verschillende jobsites. Hier zijn er tegenwoordig al een hoop van, waardoor je ongetwijfeld wel van één of meerdere gebruik kunt maken. Wat ook nog verstandig is, is om gebruik te maken van sociale media. Aangezien heel veel mensen hier gebruik van maken, kun je hier een groot bereik mee halen. Bij goede sociale media kanalen om je vacatures te delen kun je denken aan bijvoorbeeld LinkedIn, Instagram of Facebook.

Hulp inschakelen

Vind je het lastig om zelf de perfecte IT-medewerker te vinden? Dan zou je erover na kunnen denken om hulp in te schakelen van professionals. Mocht je hiernaar op zoek zijn, dan kun je Top of Minds zeker overwegen. Door hulp in te schakelen bij de werving en selectie zorg je ervoor dat je tijd bespaart, een goede investering doet waar je veel uit kunt halen en dat je het uitbesteedt aan experts die de juiste kennis en skills in huis hebben. Als je op zoek bent naar goed IT-personeel voor jouw organisatie, dan zijn executive search bureaus een aanrader.

Deze tips kunnen je op weg helpen met het vinden van de ideale IT-medewerker. Maak hier dus zeker gebruik van als je een nieuwe goede werknemer zoekt voor jouw bedrijf, want wie weet kan het jou veel opleveren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7381636). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.