Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Je eigen kleine IT-kantoor inrichten? Zo pak je het aan

 

Ben je aan het ondernemen in de IT-wereld en wil je graag beschikken over een eigen kantoor? Dat kan natuurlijk ontzettend fijn zijn, want zo heb je echt je eigen plek om aan de slag te gaan met je werkzaamheden. Misschien heb je ruimte voor een eigen thuiskantoor of kun je ergens een klein pand huren. Maar hoe richt je een eigen kleine kantoorruimte nou goed in? Wij zetten wat handige tips op een rijtje om je op weg te helpen.

Probeer zoveel mogelijk daglicht te realiseren

Of je nu van plan bent een thuiskantoor te maken of ergens een pand te huren: het is goed om zoveel mogelijk daglicht proberen te realiseren. Als de ruimte al klein is, lijkt deze als het donker is namelijk alleen nog maar kleiner. Een lichte ruimte is daarom van groot belang, want zo oogt de ruimte groter. Probeer dus zoveel mogelijk daglicht te krijgen in de ruimte en gebruik daarnaast andere verlichting om het zo licht mogelijk te maken.

Kies voor rustige kleuren

Heb je beschikking tot een klein kantoor? Dan is het goed om hier het maximale uit proberen te halen. Om dat te bereiken, is het verstandig om in het kantoor gebruik te maken van rustige kleuren. Bij rustige kleuren kun je bijvoorbeeld denken aan zachte, neutrale kleuren. Door dit soort kleuren te gebruiken zorg je ervoor dat de ruimte niet chaotisch wordt. Je houdt het juist rustig en dat komt goed tot z’n recht in een klein kantoor.

Huur opslagruimte

Als je een klein IT-kantoor voor jezelf hebt, is het goed mogelijk dat je niet al je spullen hier kwijt kunt. Als dit het geval is en je tijdelijk wel wat spullen kunt missen, dan is het een aanrader om opslagruimte te huren. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan opslagruimte in Amsterdam. Door opslagruimte te huren zorg jij ervoor dat je jouw spullen tijdelijk veilig op kunt bergen en weer terug kunt krijgen zodra jij het nodig hebt. Dit is handig als je bepaalde spullen op het moment niet echt nodig hebt, maar over een tijdje misschien wel.

Door opslagruimte te huren zorg je ervoor dat je deze spullen niet allemaal in je eigen kleine kantoor hoeft neer te zetten, maar dat je het netjes kunt houden. Door heel het land zijn opslagruimtes te huren. Opslag Rotterdam, Amsterdam of ergens anders: je kunt alle kanten op. Het is dus zeker iets om over na te denken als je voor jouw IT-bedrijf veel spullen nodig hebt, maar het niet allemaal kwijt kunt in je kleine kantoor.

Multifunctionele meubels

Een andere goede tip voor het inrichten van jouw kleine IT-kantoor, is het gebruiken van multifunctionele meubels. Hiermee haal je namelijk het maximale uit de ruimte en kom je niet snel ruimte tekort. Bij multifunctionele meubels kun je bijvoorbeeld denken aan een bureau met ladekasten of uitschuifbaar bureau.

Maak de ruimte niet te vol

Hoewel het logisch is dat je bepaalde dingen nodig hebt voor jouw IT-werkzaamheden in je eigen kantoor, is het wel een aanrader om de ruimte niet te vol te maken als je een kleine ruimte tot je beschikking hebt. Als je dit wel doet, komt het er namelijk direct rommeliger uit te zien. Beperk het aantal accessoires en meubels en plaats alleen hetgeen dat je echt nodig hebt om je werkzaamheden goed uit te voeren. Zo houd het geheel rustig en dat werkt ook fijner!

Deze tips kunnen jou erbij helpen om je kleine IT-kantoor goed in te richten. Op deze manier zal het lukken om het maximale uit de kantoorruimte te halen, wat natuurlijk fijn is. Want hoe beter en praktischer je het inricht, hoe fijner het wordt om hier aan de slag te gaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7375768). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.