Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe lang gaat een Philips Hue lamp mee?

 

LED lampen hebben als voordeel dat ze aanzienlijk langer meegaan en dat ze een stuk energiezuiniger zijn dan andere soorten lampen. Nog een voordeel van LED lampen is dat deze een stuk koeler zijn. Ruim 90 % van de door de LED lamp gebruikte energie wordt daadwerkelijk in licht omgezet. Bij gloeilampen geldt dat dit percentage maar maximaal 10 % is. Dit komt omdat gloeilampen veel meer warmte verliezen dan LED lampen. Ook Philips Hue lampen gebruiken LED. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze dezelfde voordelen hebben als andere LED lampen, ze zijn zelfs nog een stuk zuiniger wat het energieverbruik betreft. Ze gebruiken ruim 80 % minder energie dan gloeilampen. Daarnaast bieden Philips Hue lampen ook nog meer functionaliteit. De lampen zijn voorzien van een aantal slimme functies. Zo kan je de Philips Hue lampen niet alleen dimmen en verhelderen, je kan ook licht recepten instellen en nog veel meer.

Hoe vaak moet je een Philips Hue lamp vervangen?

Ouderwetse gloeilampen zijn voorzien van een draadje. Wanneer dit breekt is de lamp kapot en moet deze vervangen worden. Omdat de lampen hierdoor extreem kwetsbaar zijn is het nodig om ze vaak na een korte tijd al te vervangen.

Bij Philips Hue lampen is dit een heel ander verhaal. Een Philips Hue Lamp gaat minimaal 25.000 branduren mee. Omdat voor een gloeilamp geldt dat je deze in de gunstigste gevallen na 1000 branduren meegaat hoef je een Philips Hue lamp veel minder vaak te vervangen.

Hoe vaak je een Philips Hue lamp moet vervangen is dus eigenlijk niet met zekerheid te zeggen. Dit is afhankelijk van het aantal uren dat de lamp brandt. Gemiddeld kan je ervan uitgaan dat een Philips Hue lamp 25 jaar meegaat.

Hoeveel energie gebruiken Philips Hue lampen?

Philips Hue lampen zijn LED lampen. Hierdoor zijn ze veel zuiniger met energieverbruik dan andere lampen. De vraag is natuurlijk hoeveel energie deze lampen daadwerkelijk gebruiken. Hierdoor weet je hoeveel energie je bespaart wanneer je voor een Philips Hue lamp kiest.

Laten we als uitgangspunt de derde generatie nemen. Bij een lichtopbrengst van 800 lumen is het energieverbruik van deze lampen 10 watt. Dit is dezelfde lichtsterkte als die van een gloeilamp die een gemiddeld verbruik van 60 watt heeft.

In verhouding met een gewone gloeilamp bespaar je dus met een Philips Hue lamp meer dan 80 % aan energie. In de praktijk zal deze besparing nog een stuk groter zijn. Die 10 watt verbruikt de Philips Hue lamp als deze op zijn felst brand, wat bij lange na niet altijd het geval is. Bekijk deze website voor andere soorten verlichting.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7375213). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.