Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Technische musthaves voor de online marketeer

 

Een functie die we momenteel ontzettend veel in vacatures voorbij zien komen is ‘online marketeer’, de vraag hiernaar is ontzetten groot. Of je nu al een ervaren marketeer bent of je overweegt om je om te laten omscholen, in beide gevallen is het nodig om wel de juiste producten tot je beschikking te hebben om je werk professioneel te kunnen doen.

Natuurlijk ontvangt de online marketeer die in loondienst is, deze spullen van de werkgever. Maar wij zien door de hoge vraag steeds meer online marketeers op freelance en ZZP basis verder gaan. Financieel vaak een slimme keuze, werk genoeg.

Welke investeringen je hiervoor eerst moet doen? De technische musthaves brengen wij voor je in kaart.

Goede hardware

Als online marketeer is het natuurlijk cruciaal dat je de juiste spullen als laptop, desktop, schermen, muis en toetsenbord hebt. Je zult er heel wat uren achter doorbrengen, dat dit spullen van goede en betrouwbare kwaliteit zijn is dan ook cruciaal voor het succes van jou als marketeer.

Maar ook minder voor de hand liggende zaken zoals een fijne headset en de beste printer zijn zeer belangrijk. Stel een klant wil last minute langskomen om de eerste resultaten van de flyer te bekijken, dan is het essentieel dat je dit zelf kunt printen.

Daarnaast is het ook belangrijk het werk voor jezelf leuk te maken, dus ben je dol op muziek? Doe jezelf dan een goede set boxen cadeau. Het verhoogt je werkplezier, iets wat eigenlijk op nummer één moet staan.

Beste software

Hardware en de investering daarin voelen vaak logisch, je koopt namelijk echt iets tastbaars. Maar daarentegen hebben we ook nog de software, iets wat je succes ook kan maken of breken. Wees niet bang om geld uit te geven aan de mooiste en beste programma’s.

Wellicht klinkt dit voor de buitenstaander gek, maar als online marketeer zul jij begrijpen dat deze producten nodig zijn om je werk goed te kunnen doen. Ook goed en snel internet is uiteraard zeer belangrijk, wanneer je online je geld verdient is het ook niet gek om extra geld hieraan uit te geven.

Wanneer je ZZP’er wordt of bent komen er daarnaast ook nog andere zaken kijken naast je ‘core business’ zoals de boekhouding. Ook hiervoor zijn zeer overzichtelijke programma’s verkrijgbaar, wanneer je hierin investeert bespaar je veel tijd en het voorkomt fouten. En het maakt dit vervelende klusje een stukje leuker.

Kortom, overweeg in de huidige situatie zeker om online voor jezelf te begin. Online marketeer is hier een goede keuze voor, want de vraag is zeer groot. Je kunt al beginnen met een aantal zaken, maar zorg wel dat dit de juiste zaken zijn van goede kwaliteit.

Dan weet jij zeker dat je goed bent voorbereid op jouw (toekomstige) carrière als online marketeer!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7373995). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.