Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

‘Fish on Wheels’ Peggy maakt tekening voor KWF

 

Pegamento heeft ‘Fish on Wheels’ Peggy een tekening laten maken. Het concept ging eerder viral en trok de aandacht van Elon Musk. Het bedrijf uit Zeist realiseerde dit met een installatie die is gebaseerd op beeldherkenning. Zo laat Pegamento zien dat beeldherkenning breder kan worden ingezet dan alleen voor automatisering of informatieverzameling. De tekening wordt geveild voor KWF Kankerbestrijding.

Bijzonder artwork met internationale aandacht

Fish on Wheels is wereldwijd een bijzonder artwork, zo blijkt uit de internationale media-aandacht uit 2014. De video over de installatie ging toen viral en trok via de BBC de aandacht van Elon Musk. Hij stuurde een e-mail aan Pegamento en kocht ’his little chum, Eric the goldfish’, die nu rondrijdt in zijn kantoor. Eric heeft in Peggy dus een equivalent gekregen.

Rijdende vissenkom

Pegamento maakte eerder de installatie waarbij een goudvis rondzwemt in een vissenkom op wielen. Hieraan werd een smartphone gemonteerd met software die zorgt dat de kom rijdt in de richting die de vis opzwemt. Het laat zien dat beeldherkenning dus ook kan zorgen voor een simpele interactie die kan worden bediend door dieren. Pegamento blaast Fish on Wheels nu nieuw leven in door goudvis Peggy een tekening te laten maken. De tekening wordt geveild en de opbrengst gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Een video van de goudvis die tekent, meer informatie en de veiling zijn hier te vinden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7269106). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.