Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

GTDC lanceert Tech Distribution 2025 Rapport

 

Vandaag lanceert Global Technology Distribution Council (GTDC) een gedetailleerd nieuw rapport waarin decision makers van o.a. venture capitalists, gevestigde OEMs, emerging tech bedrijven, MSPs, solution providers en eindklanten hun visie op IT distributeurs geven. De leden van deze brancheorganisatie, waaronder en ’s werelds meest succesvolle IT distributeurs, zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een jaaromzet van $150 miljard wereldwijd.

Uit deze nieuwe onafhankelijk geproduceerde GTDC publicatie, Tech Distribution 2025, blijkt dat het distributielandschap meer en meer instrumenteel en onderling verbonden is in de verschillende technologie segmenten. Daarmee krijgen IT distributeurs een groeiende en vitale rol bij multi-channel successen.

“Toen we opdracht gaven voor dit onderzoek wilden we een compleet end-to-end overzicht krijgen van IT-distributie, van hoe het was tot hoe het er in de nabije toekomst uit zal zien,” zegt Frank Vitagliano, sinds april van dit jaar CEO van de GTDC. “Tot op heden hebben we als GTDC nog niet onderzocht hoe de afhankelijkheid van de verschillende spelers in de tech industrie van distributeurs is. Een van de uitkomsten van dit rapport is dat de onderlinge samenwerking en planning met distributeurs een stuk dieper en verder gaat dan in de afgelopen jaren.”

Tech Distribution 2025 is gebaseerd op gedetailleerde enquêtes en interviews met meer dan 50 top industry executives uit de verschillende betrokken segmenten. De meeste deelnemers aan het onderzoek – bijna 69% - beschikken over ruim een decennium ervaring in het werken met IT distributie. Nieuwkomers binnen distributie vertegenwoordigen zo’n 10% van alle respondenten en 21% heeft tussen vijf en tien jaar ervaring met distributie. De uitkomsten hieronder geven de verwachtingen van de respondenten weer ten aanzien van hun distributie partnerships tot in het jaar 2025:

·       Meer dan de helft (61%) verwacht een groei van meer dan 10% via distributeurs

·       Virtual warehouse support voor SaaS (Software as a Service) en cloud oplossingen zullen de belangrijkste taak van distributeurs worden en bovendien een belangrijk middel om de vraag te stimuleren 

·       Integratie, logistiek en voorraadmanagement tezamen met asset lifecycle services blijven cruciaal.

·       Daarnaast blijven de ontwikkeling van channel partners, credit / financial services en werving van nieuwe channel partners een top-prioriteit

“Deze studie bevestigt dat veel hoofdtaken die distributeurs al lange tijd bieden ook in de digitale wereld extreem belangrijk blijven,” aldus  Vitagliano. “De toegevoegde waarde van distributeurs blijft groeien waarbij businessmodellen en portfolio’s zich blijven ontwikkelen. Multi-vendor oplossingen zijn essentieel en channel partners en vendors willen graag dat distributeurs de producten, oplossingen en specifieke services leveren die nodig zijn om te leveren die alle consumenten en bedrijven nodig hebben.”

De informatie voor het Tech Distribution 2025 rapport is verzameld, geanalyseerd en uitgewerkt in de maanden juni t/m oktober 2019 door Vation Ventures, LLC, gespecialiseerd in onderzoek naar IT channel trends, ontwikkelingen en afhankelijkheden. Voor meer informatie over Vation, hetTech Distribution 2025 rapport en andere GTDC studies, ga naar gtdc.org/research-reports.

Over de GTDC

Global Technology Distribution Council is het consortium dat wereldwijd de belangrijkste technologie distributeurs vertegenwoordigt. GTDC leden hebben gezamenlijk een jaarlijkse omzet van meer dan $150 miljard in verkoop van producten, diensten en oplossingen via diverse kanalen. De GTDC conferenties ondersteunen de ontwikkeling en groei van strategische supply chain partnerships die voortdurend aansluiten op de snel veranderende marktomstandigheden van leveranciers, klanten en distributeurs. GTDC leden zijn AB S.A (WSE: ABPL), Almo Corporation, Arrow Electronics (NYSE: ARW), CMS Distribution, Compuage Infocom Ltd. (NSE: COMPINFO), Computer Gross Italia (MI: SES), D&H Distributing, ELKO, Exclusive Networks, Infinigate, Ingram Micro, Intcomex, Logicom (CSE:LOG), Siewert & Kau, SiS Technologies (HKSE: 0529), SYNNEX (NYSE: SNX), Tarsus, Tech Data (NASDAQ: TECD), TESSCO Technologies, Inc. (NASDAQ: TESS), TIM AG en Westcon-Comstor.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6838975). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.