Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Ondernemers krijgen 1,2% korting op lease!

 

De Europese Investment Bank (EIB) geeft financiële impulsen aan projecten die bijdragen aan innovatie en ondernemerschap in de Europese Unie. GRENKE, leasemaatschappij voor ondernemend Nederland, is een samenwerking met de EIB aangegaan, waardoor klanten van GRENKE nu 1,2% korting krijgen op hun leasebedrag.

Het doel van de EIB is om financiële ondersteuning te geven aan projecten die bijdragen aan de doelstellingen van de Europese Unie. Klanten van GRENKE investeren veelal in nieuwe technologieën en komen daardoor in aanmerking voor de korting die met GRENKE is overeengekomen. De EIB verstrekt nu dus 1,2% korting op de totale leasesom, om de omzet- en investeringsgroei van MKB-bedrijven in Nederland te stimuleren.

Een rekenvoorbeeld

Alles met een chip of stekker kan geleased worden via GRENKE. Van robotica tot fabrieksapparatuur. Stel dat je apparatuur met een aanschafwaarde van € 10.000 wilt leasen, dan wordt de berekening als volgt:

  • Contractduur: 3 jaar / 36 maanden
  • Leasebedrag per maand: € 310,-
  • Totale leasesom 3 jaar: € 11.160
  • EIB-korting 1,2%: € 134,-

Hoe het werkt

Om in aanmerking te komen voor de EIB-korting op het leasebedrag zijn er enkele vereisten, onder andere:

  • De organisatie wordt gezien als MKB-onderneming: de jaarlijkse groepsomzet is niet hoger dan 500 miljoen euro en de organisatie telt minder dan 250 werknemers. De korting is niet inzetbaar voor consumenten.
  • De organisatie investeert in innovatieve producten en processen.

Leasecontracten met een looptijd van twee tot zes jaar komen in aanmerking voor deze korting. De 1,2% korting geldt over de totale leasesom (leasebedrag per maand x aantal maanden). Deze korting wordt in één keer vergoed, direct bij aanvang van het contract. Hiertoe dient deze EIB-kortingsvoucher te worden ingewisseld, gelijktijdig bij het afsluiten van het leasecontract. De afwikkeling met de EIB wordt afgehandeld door GRENKE.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6820370). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.