Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Juniper Networks publiceert eerste maatschappelijk jaarverslag

Juniper Networks onderneemt veel belangrijke initiatieven rondom groene IT. Dit staat in het eerste jaarverslag van Juniper over maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid, getiteld ‘The New Network – Changing the World’. Naast groene initiatieven gaat het rapport ook in op werknemersbetrokkenheid en toont het welke duurzame zakelijke operaties het bedrijf in de wereld onderneemt.

Doordat natuurlijke hulpbronnen uitgeput raken en er steeds meer uitstoot van broeikasgassen is, moeten we onze bedrijfsmiddelen effectiever inzetten om de economische omstandigheden en algemene levenskwaliteit te verbeteren", zegt Mark Bauhaus, vicepresident en General Manager van Service Layer Technologies Business Group en hoofd van de CSR Executive Council van Juniper Networks. "Duurzaamheid en efficiency zijn tegenwoordig essentieel voor het slagen van organisaties. Als een grote hoeveelheid informatie altijd en overal beschikbaar is, biedt dat nieuwe economische en sociale kansen voor iedereen. Op deze manier draagt een beter netwerk bij aan een milieuvriendelijker wereld. Juniper Networks neemt graag het voortouw richting een duurzamer leefomgeving."

Juniper is constant bezig met het verbeteren van netwerken zodanig, dat het bijdraagt aan het oplossen van de huidige economische en milieuproblematiek in de wereld. Het nieuwe netwerk verandert de manier waarop we denken en in de wereld communiceren en zakendoen. Juniper helpt organisaties bij het op de beste manier omgaan met deze nieuwe en complexe veranderingen. Zo ondersteunt het bedrijf de ontwikkeling van meer duurzame sociale en economische modellen die voor iedereen voordelig zijn.

"Succesvolle ondernemingen geven niet alleen om winstgevendheid, maar zorgen er ook voor dat ze werken op een sociaal-verantwoordelijke manier", zegt Brad Minnis, directeur van de afdeling ‘Milieu, Gezondheid en Veiligheid' bij Juniper Networks. "Het is de missie van Juniper om wereldwijde, economische innovatie te stimuleren. De manier waarop we werken en de verantwoordelijke keuzes die we maken voor een duurzame toekomst, versterken deze missie. Uiteraard beseffen we dat er nog veel meer te doen is en we zijn dan ook vastbesloten hieraan te blijven werken."

De belangrijkste punten uit het rapport

• Juniper heeft sinds 2008 het aantal fysieke servers in zijn lab verminderd en datacenteromgevingen vervangen door virtuele servers. Dit zorgt voor een drastische afname van dertig procent serverbelasting en energieverbruik.
• Bijna zestig procent van de grootste leveranciers van Juniper nam in 2009 deel aan het Supply Chain Leadership Program van het Carbon Disclosure Forum. Dit programma maakt de (schadelijke) emissies van bedrijven in de keten zichtbaar.
• Juniper investeert jaarlijks meer dan achthonderd miljoen dollar in onderzoek en ontwikkeling. Hierdoor kan het bedrijf zijn producten constant verbeteren en helpt het klanten bij het integreren van duurzame netwerkprincipes in hun eigen bedrijfsprocessen. Zo gebruiken bijvoorbeeld de EX4200 en de EX8200 - twee switches van Juniper Networks - ongeveer acht tot tien procent minder energie dan gelijkwaardige producten van concurrenten.
• Het eenvoudige netwerkontwerp in het datacenter van Juniper vereist minder apparatuur en verbindingen. Dit zorgt voor efficiëntere inzet van stroom en koeling. Bijvoorbeeld: in een datacenter met 3.000 GbE-servers gebruikt een vereenvoudigd ontwerp met Juniper-switches uit de EX-serie meer dan veertig procent minder stroom dan een traditioneel ontwerp dat is gebaseerd op een architectuur met drie lagen.
• Juniper geeft graag het goede voorbeeld en meet en rapporteert energieverbruik van elk gedefinieerd product op de gestandaardiseerde efficiencymeting Energy Consumption Rating (ECR).
• Juniper neemt sinds 2004 deel aan het Carbon Disclosure Project, dat rapporteert over de uitstoot van Scope 1-3. Hierdoor identificeert het bedrijf nieuwe kansen voor groener werken.
• De Juniper Networks Foundation doneerde vorig jaar 855.000 dollar subsidies aan non-profitinstellingen. Daarnaast zorgden donaties van werknemers voor een bedrag van 309.000 dollar aan charitatieve instellingen over de gehele wereld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3533174). © Jaarbeurs IT Media.
?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×