Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Dit is waarom sommige beleggers houden van volatiliteit

 

Beleggen heeft soms meer weg van een wilde rit in een achtbaan dan van het maken van berekende keuzes. De financiële markten kennen periodes van rust, maar ook momenten van hevige schommelingen. Deze fluctuaties kunnen voor sommige beleggers verontrustend zijn, terwijl andere investeerders ze juist verwelkomen. Maar waarom zou iemand houden van deze schommelingen? Dat heeft vooral te maken met de winst die men hoopt te realiseren.

Koopkansen dankzij volatiliteit

Een van de grootste voordelen van volatiliteit is dat het vaak koopkansen creëert. Wanneer de markt een neerwaartse beweging maakt, kunnen aandelen aan lagere prijzen worden gekocht. Voor de langetermijnbelegger die gelooft in de intrinsieke waarde van een bedrijf, kan dit een ideaal moment zijn om in te stappen. Succesvolle beleggers gaan vaak op zoek naar aandelen die ondergewaardeerd zijn en die op de lange termijn een mooie groei kunnen kennen. Hierdoor kunnen ze erg veel winst realiseren, zelfs als de waarde van het aandeel op korte termijn eerst nog even verder daalt. Tijdens volatiele periodes kunnen sommige activa of sectoren het beter doen dan andere. Door een gediversifieerde beleggingsportefeuille te hebben, kunnen beleggers het risico beperken. Beleggers die inzetten op volatiliteit zullen dus ook altijd inzetten op diversificatie.

Hogere rendementen zijn mogelijk

Volatiliteit kan, mits correct geanalyseerd, leiden tot hogere rendementen. Beleggers die de capaciteit hebben om marktbewegingen te voorspellen en hierop te anticiperen, kunnen profiteren van de schommelingen en zo aandelen goedkoop kopen en met veel winst verkopen. Het hoeft daarbij niet altijd te gaan over een langetermijnbelegging. Zeker bij aandelen of andere activa die op korte termijn sterk schommelen, is het mogelijk om veel te verdienen. Dit verklaart waarom de zogeheten penny stocks zo geliefd zijn bij speculanten. Als de prijs van een aandeel met een waarde van één cent met één cent stijgt, gaat het om een verdubbeling van de investering. Uiteraard is investeren in dergelijke penny stocks niet zonder risico’s, want het gaat niet meteen om de sterkste aandelen op de markt.

Actieve handelsstrategieën

Voor actieve beleggers of traders zijn volatiele markten extra interessant. Ze bieden meer kansen om te handelen en de grotere prijsschommelingen kunnen leiden tot grotere winsten. Om voldoende snel in te kunnen spelen op kleine prijsschommelingen zullen deze beleggers vaak gebruikmaken van geavanceerde technologieën, bijvoorbeeld van het investeringsplatform Immediate Momentum. Dit is een handelsplatform dat is ontwikkeld om innovatieve handelsinzichten te bieden en om snel in te spelen op de volatiliteit van digitale munten, waaronder Bitcoin Gold, Litecoin en Binance Coin.

Hoge mate van risicobereidheid

Tot slot moeten we benadrukken dat zeker niet elke belegger open zal staan voor een hoge mate van volatiliteit. Dat komt omdat volatiliteit altijd met risico’s komt. Enkel beleggers die een hoge graad van risicobereidheid hebben, zullen de volatiliteit omarmen. Vaak hebben deze beleggers ook nog andere veilige investeringen. Denk aan kortlopende staatsobligaties of vastgoedinvesteringen. Volatiliteit dwingt beleggers om hun risicotolerantie te heroverwegen en na te denken over hun beleggingsdoelen en -strategieën. Vooral bij langetermijndoelstellingen, bijvoorbeeld het sparen voor het pensioen, kan er wat meer risico aan de dag worden gelegd. Bij kortetermijndoelstellingen is dit uiteraard minder of helemaal niet het geval.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7559284). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.