Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De belangrijkste functies van oordopjes

 

Het gebruik van oordopjes is in vele ICT-functies inmiddels heel gebruikelijk geworden. Het helpt je om je nog veel beter op je werk te kunnen focussen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk welke oordopjes je daarvoor gebruikt. Je kijkt vooral naar de verschillende functies. Om er een goed beeld bij te krijgen, is het goed om eens te bekijken welke soorten functies dit dan kan betreffen. Dit helpt je ook om zelf een keuze te maken als je aan de slag gaat in de ICT en goede oortjes nodig hebt om je werk te kunnen doen.

Afsluiten van de buitenwereld

De eerste en voornaamste functie van oordopjes is natuurlijk dat ze geluid goed weergeven. Dat gaat dan niet alleen om de zuiverheid van dat wat door de speakertjes komt. Het gaat er juist ook om dat je er zeker van kan zijn dat geluiden van buiten worden afgeschermd. Dan is bijvoorbeeld de keuze voorde beste noise cancelling koptelefoon snel gemaakt. Dit is namelijk een model dat actief helpt om geluid van buitenaf te onderdrukken. Ben je druk aan het programmeren? Dan wil je niet gestoord worden. Deze oortjes helpen je daar in hele grote mate bij.

Luisteren en spreken

Wanneer je kiest voor de juiste oordopjes, dan moet je wel kijken naar wat er in jouw functie gevraagd wordt. Werk je alleen en hoef je niet gestoord te worden? Dan zijn functies als noise cancelling al voldoende. Moet je echter ook kunnen communiceren dan is ook het spreken van belang. Dan is het wel belangrijk dat naast de oortjes ook een microfoon van goede kwaliteit wordt geboden. Zo kan je gemakkelijk communiceren en aansturen waar dat nodig is. Je bent zeker van het goed vervullen van de werkzaamheden die je moet doen op een dag met deze oortjes.

Simpel kunnen aansturen

Functies van oordopjes die tegenwoordig steeds belangrijker worden zijn te vinden op het gebied van de manier waarop je ze aanstuurt. Wanneer je dat op de oortjes kan doen met touch-technieken, dan is dat wel heel fijn. Je hoeft ze maar aan te tikken om harder of zachter te gaan. Ook andere dingen kan je op deze manier simpel verzorgen. Hoe gemakkelijker het aansturen gaat, hoe fijner het werken ook is. Het hangt soms ook af van het merk dat je hebt en de apparaten waarmee je deze oortjes dan gebruikt. Let daar dus ook goed op.

Passend bij jouw systeem

Een andere factor die bepaalt of je de juiste oortjes hebt gekocht, is of deze wel aansluiten op het systeem waarmee je werkt. Wanneer je namelijk kijkt naar de functies zoals die hiervoor zijn genoemd, dan kan het zo zijn dat ze op het ene besturingssysteem wel werken en op het andere niet. Dit is natuurlijk geen fijne zaak. Je wilt oortjes kopen die ook echt het beste te bieden hebben. Kijk dus wel altijd of alles goed compatible met elkaar is wanneer je ermee aan de slag wilt gaan. Dit kan een groot verschil maken

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7429278). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.