Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

5 keer uitstekende (digitale) hulp voor de uitzendbranche

 

In de uitzendsector kun je lekker bezig blijven. Dit lekker kun je tussen haakjes zien, want veel bedrijven zitten met de handen in het haar. Het is lastig om personeel te vinden. Er zijn meerdere redenen, waarvan de vergrijzing de voornaamste is. En het vervelende is dat dit ‘probleem’ niet op korte termijn is op te lossen. Sterker nog, de gevolgen zullen alleen maar groter worden. Uitzendbureaus kunnen dus wel wat hulp gebruiken. In dit artikel staan 5 voorbeelden van hulp die een hoop werk uit handen gaat nemen, zodat je meer tijd over hebt om de gaten te vullen.

Uitzendsoftware

Dit is eigenlijk een combinatie van verschillende soorten software. Uitzendsoftware is het totaalpakket dat een hoop werk uit handen neemt. Daarbij gaat het onder meer om urenregistraties, om verloning of om het maken van contracten. En de software gaat nog een stapje verder. De bedrijfsprocessen worden een stuk professioneler. Over wet- en regelgeving hoeven uitzendbureaus zich geen zorgen meer te maken, de software hanteert altijd de juiste regels. Uitzendsoftware is ideaal, omdat iedere gebruiker een eigen ideaal pakket kan samenstellen.

De backoffice

Administratie, salarisverwerking, de registratie van uren. Allemaal taken die gedaan moeten worden maar die ontzettend veel tijd kosten. Dat is op zich niet erg, maar de tijd kan veel beter worden besteed. Zeker nu er grote personeelstekorten zijn en uitzendbureaus zich met nuttigere zaken bezig kunnen houden dan met administratieve taken. De backoffice uitbesteden is dan ook een prima optie. Een gespecialiseerd bedrijf gebruikt de nieuwste software om de administratie te doen.

SEO optimalisatie

De arbeidsmarkt is volop in ontwikkeling. Waar het vroeger het geval was dat arbeidskrachten op zoek gingen naar werk is het nu veelal andersom. De werknemer zit in een luxe positie, waarbij er veel vraag is van werkgevers en weinig aanbod van personeel. Om ervoor te zorgen dat jouw vacatures worden gevonden, heb je de juiste woorden nodig. Dit wordt Search Engine Optimalization genoemd, oftewel SEO. Google weet je dan beter te vinden, waardoor jouw vacatures hoog in de zoekresultaten verschijnen.

Vacatures online laten

Een andere tip op het gebied van online vindbaarheid is het online laten staan van vacatures. Veelgevraagde functies kun je gerust ‘live’ houden. De vindbaarheid van deze vacatures wordt dan een stukje groter. Je kunt natuurlijk wel kleine aanpassingen maken, door bijvoorbeeld een alinea te veranderen. Maar de vacature zelf mag je lekker laten staan.

Doe eens iets geks

Als je je spiegelt aan de concurrentie, ga je niet opvallen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de vele mogelijkheden van de digitale wereld. Platformen zoals Instagram en TikTok zijn ideaal om via korte video’s mensen enthousiast te maken. Laat letterlijk zien wat de vacature inhoudt, in plaats van alleen een tekst. En het monteren van deze video’s is echt niet zo ingewikkeld. Er is diverse software beschikbaar waarmee je korte filmpjes snel en goed in elkaar kunt zetten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7510835). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.