Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zet time management in voor meer effectiviteit

 

Heb je moeite om je aan een planning te houden? Loop je vaak achter de feiten aan met werk? Dan is het belangrijk dat je hier veranderingen in aanbrengt. Je wilt namelijk niet te lang bezig zijn met de werkzaamheden en alle deadlines weer behalen.

Een goede time management is daarvoor wel een vereiste. Veel mensen weten echter niet wat het inhoudt, waardoor het ook niet goed ingezet wordt. Het is daarom van belang dat je hier alles over te weten komt, zodat je binnen een korte tijd zelf met het indelen van jouw tijd aan de slag kunt en weer meer uit jouw werkzaamheden haalt.   

Het maken van een planning

Bij time management draait het allemaal om het goed en effectief indelen van jouw tijd. Met een groot aantal werkzaamheden en deadlines zie je door de bomen het bos niet meer. De kans is groot dat je daarom ook niet aan de juiste werkzaamheden begint of te lang stil blijft staan bij een taak. Een goede planning maken is een vereiste. Hiervoor kijk je eerst naar de deadlines die open staan. Hier geef je prioriteit aan, waardoor er een nieuwe lijst ontstaat. Zodra je deze lijst hebt, verdeel je de werkzaamheden op in meerdere taken. Aan de hand van een dagplanning en weekplanning deel je dan alles in en zorg je voor een goed overzicht.

Het stellen van prioriteiten van belang

Het is daarbij ook belangrijk dat je weet wat je echt prioriteit moet geven. Prioriteiten stellen geeft jou namelijk ook de gelegenheid om weer nieuwe inzichten te geven. Ook dit zie je terug in de planning die je maakt. Zo plan je bijvoorbeeld niet alleen werkzaamheden in, maar ook de rustmomenten en andere afspraken. Het stellen van prioriteiten brengt de rust ook terug in jouw schema. Zo ervaar je minder stress, wat ook weer voor meer effectiviteit zorgt. De taken zijn sneller afgerond en je houdt zelfs tijd over voor het oppakken van werkzaamheden die minder prioriteit hebben of er op het laatste moment bij komen.

Meer inzichten met een cursus

Je merkt dat jouw tijd beter in te delen is, waardoor je ook meer tijd overhoudt. De efficiëntie komt weer terug in het uitvoeren van de werkzaamheden en je kunt er zelfs meer plezier aan beleven. Als je nog niet goed weet hoe je het allemaal voor elkaar moet krijgen of merkt dat je de planning niet goed opgesteld krijgt, is het verstandig om hier een cursus over te volgen. Deze cursus geeft jou weer nieuwe inzichten en binnen een korte tijd breng jij een flinke verandering aan in de werkzaamheden en jouw tijd. Vanaf nu hoef je geen stress meer te ervaren tijdens het werken en boek je betere resultaten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7449192). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.