Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo installeer je slimme verlichting op kantoor

 

Onze woningen worden de laatste jaren steeds slimmer. We vullen onze huizen met allerlei slimme apparaten waaronder ook slimme verlichting.

Slimme verlichting is op afstand bedienbaar. In sommige gevallen dienen slimme verlichtingssystemen te worden aangesloten op een bridge. Dit is een klein kastje dat de verbinding tussen het wifi-netwerk en de slimme lampen legt. Andere slimme verlichting maken rechtstreeks met de wifi contact. Via een app op jouw laptop, telefoon of tablet kun je de lampen aansturen en in sommige gevallen ook via een afstandsbediening. Je kunt in elke situatie zelf bepalen wat voor licht je wenst. Ook kun je jouw voorkeuren in tijdschema's opslaan zodat de lampen weten wanneer ze uit en aan moeten gaan. Kortom, in veel situaties kan slimme verlichting van pas komen. 

Creëer naast een slim huis ook een slim kantoor

Slimme verlichting is een belangrijk onderdeel van een slimme woning en ook perfect voor op kantoor. Door het koppelen van slimme lampen met andere apparaten kun je het kantoor automatiseren en de verlichting op afstand bedienen maar wat is nu de beste slimme verlichting? Mits je de juiste lampen koopt zijn de koppelingen eindeloos. Verlichting speelt een essentiële rol bij het creëren van sfeer op je kantoor. Iedere dag schakel je de lampen in en uit in jouw kantoor. Slimme verlichting is bijna altijd een grote upgrade van jouw oude lampen op het gebied van energie-efficiëntie.

Welk merk slimme verlichting kiezen?

Als het gaat om slimme verlichting is Philips Hue waarschijnlijk de meest bekende. Philips Hue beschikt over tal van functies en verschillende lampen. 

Wat betreft de beschikbaarheid van het lamptype komt Osram het dichtst bij Philhips Hue. Osram heeft niet zoveel functies als Philips Hue maar nog steeds krijg je toegang tot planningsfunctionaliteit, scènecreatie, lampen en sfeercreatie. Osram slimme verlichting is goedkoper dan Philips Hue en heeft een goed assortiment lampen en is met de meeste smart home-platforms compatibel. 

Maar kijk voor het vergelijken van alle merken op inhuisbeveiliging.nl daar vind je veel informatie over de verschillende aanbieders van slimme verlichting.

Voordelen van slimme verlichting

Naast dat slimme led verlichting op kantoor een stuk duurzamer is dan conventionele verlichting, heeft het nog veel meer voordelen. Zo zijn ook de onderhoudskosten minimaal en is er een grote besparing mogelijk door bijvoorbeeld opties als daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie toe te voegen. Daarnaast heeft slimme ledverlichting op kantoor ook zeker voordelen voor de productiviteit van de medewerkers. Zo is het licht veel rustiger en trilt het minder. Hierdoor krijgen de medewerkers minder snel last van hoofdpijn of vermoeide ogen.

Lagere energierekeningen

Slimme verlichting is eigenlijk altijd met ledverlichting. Steeds meer bedrijven kiezen voor LED verlichting op kantoor. De reden daarachter is erg simpel; ledverlichting is prettig aan de ogen en zorgt nu eenmaal voor een lagere energierekening. Mocht jouw kantoor nog geen ledverlichting hebben dan is het aanschaffen van slimme verlichting wel een investering. Maar een bijkomend voordeel is uiteraard dat je de initiële investering zeker binnen twee jaar terugverdient!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7416435). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.