Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veilig werken op afstand

 

Nu medewerkers lang niet meer iedere dag op kantoor te vinden zijn en steeds vaker hun werkzaamheden vanuit huis of een andere plek uitvoeren, hebben bedrijven er een nieuwe zorg bij gekregen: de veiligheid van hun medewerkers. Op het moment dat iedereen op kantoor aanwezig is, is er feitelijk maar één plek waar je zorg voor hoeft te dragen. Verspreiden de medewerkers zich over het hele land, of bevinden zich zij zelfs aan de andere kant van de wereld dan komen er hele nieuwe zorgen naar boven.

Digitale veiligheid: hoe pak je dat aan?

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is digitale veiligheid. De veiligheid van de medewerker zelf, maar zeker ook die van het bedrijf. Medewerkers die niet fysiek op kantoor aanwezig zijn, loggen vanaf een andere plek in op het bedrijfsnetwerk. Vaak wordt er gewerkt vanuit een gezamenlijke cloud. Vanaf hier hebben zij toegang tot de programma’s, apps en documenten die zij nodig hebben om hun werk te doen. Je moet er niet aan denken dat onbevoegden hierop in weten te loggen!

Cloud security is daarom een must zodat het netwerk goed beveiligd wordt en ook de programma’s en documenten eventueel van extra veiligheid te voorzien. Wachtwoorden zijn hiervoor de meest gebruikte methode, maar kunnen kwetsbaar zijn. Als medewerker wil je niet voor iedere plek een nieuw wachtwoord verzinnen of alle wachtwoorden ergens opschrijven. Vindt er bij een ander bedrijf, bijvoorbeeld een webshop, een datahack plaats, en is een medewerker hier geregistreerd met hetzelfde wachtwoord, dan kun je al een probleem hebben.

Om die reden verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van passwordless werken. Ook dan moet er nog steeds worden ingelogd, maar dan bijvoorbeeld met een vingerafdruk, of via een code die via een vertrouwd apparaat kan worden verkregen. Veiliger voor het bedrijf en voor de medewerker, en makkelijk dan al die wachtwoorden onthouden bovendien. Dit soort systemen werken steeds beter samen met bijvoorbeeld Microsoft Azure, zodat zij vrij makkelijk geïmplementeerd kunnen worden.

De fysieke veiligheid van de medewerker

Werkt een medewerker op kantoor, dan moet daar aan aardig wat eisen worden voldaan. Zaken als brandveiligheid, bijvoorbeeld, zijn wettelijk allemaal goed geregeld. Maar ook aan het voorkomen van letsel, bijvoorbeeld door een verkeerde werkhouding, wordt binnen de meeste bedrijven hard gewerkt.

Werkt een medewerker op een andere plek, dan is het voor een bedrijf lastiger om deze veiligheid te garanderen. De medewerker zal zelf alerter moeten zijn en voldoende verantwoordelijkheid moeten tonen om veilig te blijven. Om letsel en blessures die met het werk te maken hebben te voorkomen, kan een bedrijf mogelijkheden bieden als het gaat om goed kantoormeubilair en de juiste accessoires en apparatuur. Door medewerkers goed te begeleiden en hen te helpen een veilige, ergonomische werkplek in te richten op de plek waar zij hun werk doen, kunnen veel problemen worden voorkomen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7413836). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.