Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe creëer je de ideale werkplek?

 

Je ideale werkplek is belangrijker dan je denkt. Op kantoor zit je veel en is dat ondanks dat je het niet verwacht aardig een impact op je lijf. Je houding is belangrijk doordat je niet veel beweegt en voor langere tijd in dezelfde positie blijft zitten. Hoe zorg je dat deze werkplek goed is om in te werken?

Verstelbare meubels is een prioriteit

Het belangrijkste om te hebben op kantoor zijn meubels die je kan verstellen. Hoe meer je ze verstellen kan hoe beter ze zijn. Het is namelijk belangrijk dat ze verstelbaar zijn op een manier dat je lichaam 90 graden is. Als jij recht zit dan moet je rug in principe 90 graden zijn. Dan heeft je lichaam als het ware de juiste houding.

Een bureau is ook heel belangrijk op de juiste hoogte. Er zijn genoeg bureaus die je verstellen kan wanneer je wilt. Dit is belangrijk omdat iedereen een andere lengte heeft en je bureau op een bepaalde hoogte moet zijn dat hij goed is. Het is niet goed als je bureau te laag is, maar ook niet goed als hij te hoog zit. Bij beide kun je totaal niet goed werken en je lichaam krijgt het ook zwaar. Op langer termijn kan je hier dus ook klachten door krijgen. 

Er bestaat ook zoiets als een zit sta bureau. Het is tegenwoordig normaal om achter je bureau te staan. Normaal zie je iedereen altijd zitten en je gedachte is dan dat dat heerlijk is om de hele dag te zitten. Dit is niet voor iedereen zo en je lichaam zelf vindt dit ook niet altijd leuk. Daarom heb je deze bureaus. Je kunt ze zo verstellen dat je er met een stoel bij kan zitten, of je stelt hem in dat je erop. Als je het zat bent om te zitten dan zet je hem hoger en kun je erachter staan. 

Wat is nog meer belangrijk?

Je ideale werkplek moet dus zoals zojuist beschreven lichamelijk comfortabel zijn. Buiten dat is het ook belangrijk dat je werkplek er representatief uitziet. Denk aan bijvoorbeeld planten of foto lijstjes. Je kunt er dingen plaatsen die in de sferen van het kantoor blijven. Planten of bloemen doen het altijd goed en geven ook wat meer kleur en vrolijkheid aan de omgeving.

Als je bijvoorbeeld leuke quotes hebt die gericht zijn op je werk kun je die inlijsten en neerzetten. Het is belangrijk om wel in het onderwerp van je kantoor te blijven zodat de mensen die langskomen ook meteen het gevoel krijgen van het kantoor. Daarbij uitnodigend zijn in de uitstraling is ook belangrijk. Dit zorgt er vaak voor dat mensen zich uitgenodigd voelen bij jou.

Wat niet belangrijk is is om een bepaald merk te kopen. Tuurlijk de een is beter dan de ander, maar het is altijd belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en te kijken naar hetgeen voor jou het best is en niet wat iedereen vindt. Mits jij hetzelfde denkt. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7370638). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.