Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Tover jouw huis om tot home office met deze 4 stappen

 

We zitten weer thuis. Waar het bij de vorige lockdown van korte duur leek, lijkt het er nu op dat we nog wel even vanuit huis werken. Daarom is het fijn om in jouw woning een eigen ‘home office’ te maken. Een home office hoeft niet groot te zijn, maar het is wel fijn als je een plekje in huis hebt waar jij je werk kunt opstarten en afsluiten. In dit artikel lees je hoe je in 4 eenvoudige stappen jouw ideale thuiswerkplek maakt.

1. Zorg voor voldoende (dag)licht

Licht zorgt voor de juiste productiviteit tijdens je werk. Of je nu overdag of in de avond werkt. Probeer je bureau bij voorkeur in de buurt van een raam te plaatsen. Zo kun je overdag profiteren van daglicht. Werk je op een laptop of computerscherm? Zorg er dan voor dat je niet met je rug naar het raam toe zit, want in dat geval weerkaatst het licht. Daarnaast kan het storend zijn wanneer je in een videocall zit. Ook voor de donkere winterdagen is het van belang dat je voldoende licht hebt. Zorg voor een goede lamp!

2. Maak ruimte voor een laptop en stroomtoevoer

Een werkplek hoeft echt niet groot te zijn, maar zorg er in ieder geval voor dat je ruimte hebt om een laptop neer te zetten en dat er een stopcontact in de buurt zit. Zitten er niet genoeg stopcontacten in de buurt van jouw bureau? Lijm dan met secondelijm heel makkelijk een stekkerdoos aan de onderkant van je bureau. Zo heb jij altijd voldoende aansluitingen. 

3. Houd thuiswerk benodigdheden binnen handbereik

Zorg dat je alles dat je regelmatig gebruikt, binnen handbereik hebt liggen. Af en toe opstaan is goed, maar zorgt er ook voor dat je uit je concentratie raakt. Daarom is het handig als je een bureau met lades hebt, waar je al je benodigdheden in kunt leggen. Zo liggen ze dichtbij je, maar zwerven ze niet rond op je bureau. Aan welke benodigdheden moet je denken? Pennen, papier, een kleine snack en natuurlijk ontsmettingsmiddelen

4. Style je home office zo dat het bij de rest van ruimte past

Een thuiskantoor, klinkt een beetje saai, maar geloof het of niet met een paar kleine aanpassingen valt het amper op. Zorg dat de setup van je eigen thuiskantoor minimaal is, maar ook genoeg inspirerende elementen heeft. Een kleine plant doet het hierbij altijd goed. Deze zorgt voor de juiste inspiratie en zuurstof. Laat ‘m daarna qua stijl perfect aansluiten op de ruimte waar hij staat, waardoor de kamer een geheel wordt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7083700). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.