Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat heb je nodig om een website te maken?

 

Als je een bedrijf hebt, moet je een goede website hebben. Dit is namelijk het visitekaartje van je bedrijf en dit is de plek waar je nieuwe klanten kunt werven. Een goede site maken, klinkt echter gemakkelijker dan het is. Je moet zorgen dat je een aantal elementen goed regelt, omdat je anders geen goede indruk gaat maken met je webpagina. Vandaar dat wij in deze teksten deze onderdelen zullen bespreken zodat je je daar geen buil aan kunt stoten. Je zult zien dat een goede basis voor je site niet duur hoeft te zijn, je moet alleen even weten wat je moet voorkomen.

Wie kan je site ontwerpen?

Als je graag een website maken laten wilt, dan kun je dat het beste overlaten aan de professional. Een website is namelijk meer dan alleen een mooi ontwerp en een goede tekst. Je moet zorgen dat je site technisch ook goed in elkaar zit. Als je site namelijk heel traag laadt, dan zul je zien dat je bezoekers ongeduldig worden en de pagina snel weer wegklikken. Ook moet je zorgen dat je pagina goed vindbaar is en ook dat is niet altijd eenvoudig. Heb je nog nooit een site gemaakt en begin je willekeurig met het bouwen ervan, dan is de kans groot dat je veel punten over het hoofd ziet. Schakel daarom altijd een professional in omdat dit de investering zeker waard is.

Zorg voor een goede naam voor je site

Veel mensen onderschatten het belang van een goede naam voor je site. Als je een ingewikkelde naam hebt gekozen voor je bedrijf, dan is het niet verstandig om deze als domeinnaam te laten registreren. Een domeinnaam is de naam van je site. Deze naam moet goed te onthouden zijn en kan beter ook geen alternatieve schrijfwijzen hebben. Een website moet eenvoudig te onthouden zijn en daarom is het verstandig om een korte, duidelijke naam te bedenken voor je site. Kijk altijd even of je domeinnaam misschien al door iemand anders in gebruik genomen is.

Maak je site SEO proof

Als je wilt dat je site gevonden wordt door mensen die gaan googelen, dan is het belangrijk om je site Search Engine Optimization proof te maken. Dat houdt in dat je een tekstschrijver vraagt om relevante teksten voor je site te schrijven. Hierin worden begrippen verwerkt die mensen gebruiken om uiteindelijk jouw site te vinden. Het is zonde wanneer je zelf ellenlange teksten op je site plaatst die niet geoptimaliseerd zijn. Daardoor zul je zien dat je site niet hoog in de zoekresultaten van Google zal komen en dat maar heel weinig mensen je site zullen vinden. Overleg daarom even met de maker van je site om te horen wat jij het beste kunt doen om hoog in Google te eindigen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7387751). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.