Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ACA Group, gedaan met wachten

 

ACA IT-Solutions heeft zichzelf omgedoopt naar de ACA Group. Een bedachtzame keuze die een nieuwe fase van het groeitraject inluidt voor het bedrijf dat nu inmiddels 200 collega’s telt. Eén iets is alvast zeker: het team is het wachten op de overheid beu, terwijl de wereld brandt.

In 2016 ging het bedrijf als één van de eerste IT-bedrijven in ons land van start met een innovatieve, podulaire organisatiestructuur. Dit in een tijd waarin het bedrijfsleven met nog heel wat argwaan naar principes als zelfsturende teams keken. Het team zette echter door en ondanks dat er heel wat watertjes doorzwommen zijn, leven tot vandaag de principes autonomie en holarchie (een besturingssysteem voor een organisatie, waarbij flexibiliteit en aanpassingsvermogen ingebed worden in het hart van de organisatie) nog steeds voort binnen de bedrijfsmuren. 

En ook nu heeft het bedrijf weer een voet tussen de deur binnen een ander maatschappelijk thema. De focus ligt nu meer dan ooit op de toekomst en het besef is groot dat groei onlosmakelijk verbonden is met innovatief leiderschap en impact. Impact op mens, maatschappij & milieu.  

Gedaan met wachten 

“Nog veel bedrijven zien duurzaamheid als iets vrijblijvend of hebben geen idee hoe van start te gaan, maar het zijn net deze bedrijven die een cruciale rol spelen op het gebied van duurzaamheid. Je kan er als bedrijf voor opteren om te wachten tot je geconfronteerd wordt met nieuwe regels van de overheid rond duurzaamheid of je kan zelf je verantwoordelijkheid nemen, voor het te laat is. We kunnen niet meer doen alsof de wereld niet aan het branden is, de gevolgen hiervan zijn afgelopen zomer meer dan duidelijk geworden ” zegt CEO Ronny Ruyters. 

Dat de ACA Group niet toe is aan zijn proefstuk op het gebied van duurzaamheid werd afgelopen week duidelijk. Een nieuwe levering van 17 EV’s resulteerde in een voorlopig totaal van 50 EV’s. Vandaag rijdt meer dan 33% van hun vloot emissieloos en mikken ze naar eind 2025 op 98% .  Hiermee lopen we voorop op de wetgeving. 

Duurzaamheidspionier

Elektrisch rijden is zowel een strategische als duurzame keuze, maar is zeker niet het enige topic dat het bedrijf de afgelopen jaren heeft aangesneden.

“Duurzaamheid zit al langer in ons bloed”, vertelt CDO & Sustainability Lead Dorien Jorissen. “Niet alleen groene mobiliteit leeft al jaren in ons bedrijf, ook duurzame bebouwing, diversiteit en initiatieven zoals het warmste ACA weekend, waarbij het team 3 dagen lang €50 000 op diverse manieren inzamelt voor goede doelen die het team nauw aan hun hart liggen”, aldus Dorien Jorissen. “De transitie naar een duurzame organisatie voelt voor ons natuurlijk aan. Onze teamleden zijn zelf enorm geëngageerd naar dit thema en erkennen het belang aan verandering zowel bij zichzelf als bij de organisatie. Iets waar je als bedrijf alleen maar enorm trots op kunt zijn.” 

De volgende stap voor het bedrijf was het intekenen op de Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Een traject van 3 jaar binnen de Sustainable Development Goals van de United Nations voor het behalen van het SDG Pioneer-certificaat.  

Niet de grootste speler, wel een koploper 

De ACA Group mag dan niet de grootste IT-speler zijn, maar wil wel absoluut een koploper zijn in de impact die het heeft op de maatschappij. Zij het nu door interne initiatieven of door externe sensibilisatie. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7260022). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.