Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De smartwatch op kantoor

 

In de meeste gevallen wordt een smartwatch voor privégebruik aangeschaft. Denk aan het gebruik van de fitnessopties, maar denk aan het monitoren van de gezondheid. Dit is natuurlijk ook belangrijk. Dat neemt niet weg dat de modellen van tegenwoordig ook gewoon te gebruiken zijn voor zakelijke doelen.

Een smartwatch aanbieding kan dus een kleine investering zijn, waarmee je een grote winst kan maken binnen de onderneming. Het is smart om dit eens nader te bekijken.

Gemakkelijker kunnen communiceren

Het is goed om te weten dat je veel communicatiemogelijkheden hebt met een smartwatch. Zo kan je er bijvoorbeeld gewoon berichtjes op ontvangen. Daarnaast zijn er ook modellen waarmee je mails kan binnenkrijgen. Wanneer je voor de beste smartwatch kiest, dan heb je zelfs ook mogelijkheden om zelf berichten te schrijven. Dit gaat natuurlijk niet zo gemakkelijk als op een smartphone of laptop. Dat neemt niet weg dat je er wel veel voordeel van kan hebben dat de communicatie gemakkelijker wordt gemaakt.

Sneller notities maken

Dat het schrijven niet zo gemakkelijk gaat met een smartwatch hoeft niet perse een nadeel te zijn. Er is namelijk veel tijd en aandacht gestoken in het verbeteren van de mogelijkheden om te dicteren. Daar kan je dus ook het nodige voordeel van hebben. Door de mogelijkheden met spraakherkenning kan je dus heel simpel berichten inspreken die je kan laten uitschrijven. Je kan ze echter net zo gemakkelijk ook als audiobericht versturen. Zo kan je direct je bevinden doorsturen. Of je bewaart ze voor jezelf voor een later moment.

Gemakkelijk uren bijhouden

Niet alleen de buitendienst, maar ook de medewerkers die voor hybride werken kiezen, moeten de uren goed bijhouden. Voorheen zag je ze gewoon op kantoor. Tegenwoordig moet je daar goede afspraken over maken. Het inzetten van een smartwatch kan dan veel goeds doen. Zo zijn er al apps van administratiesoftware die je gemakkelijk op een slim horloge kan installeren. Dit maakt het bijhouden van de uren direct al veel simpeler. De apps zijn zelfs zo slim, dat ze zelf al kunnen registreren wanneer er gewerkt wordt en wanneer niet. Je vergeet dus geen seconde meer.

Wie is waar?

Een ander voordeel is dat met een smartwatch veel gemakkelijker aan positiebepaling is te doen. Dat betekent dus bijvoorbeeld ook dat je precies weet wie waar is op welk moment. Dat is wel zo gemakkelijk want met thuiswerken, hybride werken en flexwerken kan je dit overzicht nog weleens kwijtraken. Dankzij de apps met GPS kan je heel simpel zien wie waar is en wat er op dat moment gedaan wordt.

Processen automatiseren

Met de opkomst van smartwatches op de werkvloer zijn ook bepaalde processen te automatiseren op een gemakkelijke manier. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop betalingen en andere transacties gedaan moeten worden. Of denk aan het verlenen van toegang tot bepaalde onderdelen van zowel de fysieke als de online omgeving. Het is wel heel fijn dat dit met NFC goed te verzorgen is. Let wel goed op dat het zaak is dat de horloges goed beveiligd worden om die reden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7386164). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.