Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Open Line verwerft meerderheidsaandeel in Parsek

 

Open Line, leverancier van managed cloud services aan ruim 140 bedrijven in met name de zorg, lokale overheid, sociale huisvesting en industrie heeft per 9 december 2021 een meerderheidsaandeel verworven in Parsek. Parsek, leverancier van gespecialiseerde zorgoplossingen en gevestigd in Slovenië, is al jaren een partner van Open Line. De softwareoplossingen van Parsek zijn al verweven in de eHealth dienstverlening van het van oorsprong Limburgse bedrijf en faciliteren patiënten- en verwijsportalen. Daarnaast bieden de applicaties de mogelijkheid van multidisciplinair overleg tussen verschillende zorginstellingen. Dit alles is gericht op het verbeteren en efficiënter maken van zorgprocessen

Doordat het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) zowel Parsek als Open Line selecteerde voor zijn Data Delen Midden Nederland Programma werd de samenwerking tussen Parsek en Open Line verder geïntensiveerd. Dit leidde tot het verwerven van een meerderheidsaandeel in Parsek door Open Line.

De activiteiten van Parsek in Nederland zullen onder regie van Open Line vormgegeven worden en integraal onderdeel uitmaken van hun eHealth dienstverlening. Internationaal zal Parsek autonoom als een Open Line company blijven opereren.

“Met Parsek als Open Line-company kunnen we onze strategieën integreren en met een gezamenlijke focus de zorgmarkt verder faciliteren. Dat is een belangrijke stap in onze eHealth strategie en -doelstellingen”, aldus Jo Verstappen, CEO van Open Line.

Over Parsek

Parsek, opgericht in 1999 en gevestigd in Ljubljana (Slovenië), is een Europees health-tech bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van digitaal zorgoplossingen die het welzijn van patiënten verbeteren door zorgprocessen en -kosten te optimaliseren.

In de loop der jaren heeft Parsek een sterke positie opgebouwd in Nederland en het Verenigd Koninkrijk door het leveren van gebruiksvriendelijke applicaties voor zorgprofessionals en patiënten die klinische samenwerking en coördinatie van zorg vereenvoudigen, met de nadruk op oncologie.

Meer weten over Parsek: www.parsek.com

Over Open Line

Open Line, opgericht in 2002, is een managed cloud dienstverlener met kantoren in Maastricht-Airport, Rotterdam, Eindhoven, Landgraaf en Valencia (Spanje). Open Line levert haar managed cloud dienstverlening aan bedrijven in de zorg, lokale overheid, social huisvesting en logistiek en doet dit met ruim 270 medewerkers.

Meer weten over Open Line: www.openline.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7288460). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.