Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kanessa lanceert innovatieve NFT-tokens in kledinglijn

 

Kanessa lanceert als een van de eerste kledinglijnen nu ook innovatieve NFT-tokens van diverse kunstuitingen van hun sport- en loungekledingcollectie voor plussize vrouwen. Een NFT is een Non-Fungible Token: een niet-inwisselbaar, onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat.

Een NFT-certificaat wordt gekoppeld aan een digitaal object (zoals een kunstuiting) en is via blockchain (een openbare database) geregistreerd als jouw eigendom. Met deze digitale kunst geeft founder Kanessa Muluneh uiting aan haar eigen creativiteit en creëert zij de verbinding tussen de fysieke levensstijl van haar klanten en de digitale wereld. Ze verwacht dat de gelanceerde en nog te lanceren NFT’s zal groeien in waarde en biedt mensen hiermee een kans om mee te groeien met het merk.

De Amsterdamse onderneemster Kanessa Muluneh runt een plussize (sport)kledinglijn en ontwierp eerder de volledige kledinglijn voor American Football speelsters in Nederland. Zij lanceerde eerder in november via Instagram een loungewear-collectie specifiek voor plussize vrouwen. Onderneemster en designer Kanessa Muluneh: “We starten met 10 tot 30 tokens per maand en breiden dit aantal uit op het moment dat we nieuwe kledingitems lanceren. Op dit moment geldt dit alleen voor de dameskledinglijn, later zal dit ook van toepassing zijn op een nog te lanceren herencollectie.”

Verbinding lifestyle met digitale toekomst

Kanessa’s drijfveer is om plussize vrouwen – en op termijn ook mannen – mooi en comfortabel voor de dag laten komen. Zij gunt haar klanten een lifestyle waarbij zich geen zorgen hoeven te maken over hun kleding en er tegelijk fantastisch uitzien. Deze lifestyle verbindt zij nu aan de digitale wereld. Met NFT was de onderneemster al bezig voordat dit wereldfaam kreeg. Zo presenteerde ze eerder dit jaar haar digitale kunst met de online introductie van haar African collectie. De destijds geldende lockdown vanwege corona daagde haar uit tot het creëren van deze kunst als nieuwe manier om een kledinglijn te presenteren. Met de koppeling van de fysieke levensstijl aan de digitale wereld richt de onderneemster zich op de toekomst.

De kledinglijn

De NFT-tokens van de kledinglijn van Kanessa Muluneh zijn te koop via OpenSea. De betaling verloopt via het digitale betaalmiddel Ethereum. De NFT-tokens zijn hier te vinden. De offline kledinglijn is te vinden via kanessa.net.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7279051). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.