Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

BrainCreators kondigt nieuwe versie van haar weginspecteur INSPECH aan

 

BrainCreators, de specialist in intelligente digitale inspecteurs op basis van AI technologie, kondigt vandaag een nieuwe versie aan van haar digitale weginspecteur INSPECH aan. De nieuwe versie zorgt voor realistische visuele weergave, nauwkeurigere schadebepalingen en verbeterde rapportages en trendanalyses. Hierdoor kunnen weginspecteurs razendsnel schades aan het wegdek identificeren, de inzet van wegbeheerders maximaliseren en tegen lagere kosten infrastructuur onderhouden. 

INSPECH is een digitale inspecteur die domeinkennis van een menselijke weginspecteur overneemt met intelligente technologie, zodat visuele weginspectie vergaand kan worden geautomatiseerd. De weg hoeft hierdoor niet meer handmatig te worden gecontroleerd waardoor inspecties van wegen consistenter, sneller en veiliger kunnen worden uitgevoerd tegen lagere operationele kosten. De nieuwe versie bevat een compleet nieuw dashboard waardoor weginspecteurs altijd volledig op de hoogte zijn van de meest actuele status van het wegdek. Hierdoor wordt de staat van het areaal, zoals de verharding en markering van de weg, meteen inzichtelijk. Doordat het dashboard automatisch de type schade weergeeft, inclusief de ernstklassen, de omvang en de geografische coördinaten van de schade, kunnen inspecteurs direct actie ondernemen om de schade aan het wegdek te laten herstellen. 

De nieuwe versie van INSPECH bevat een online geospatiale analyse functie die middels een digitale kaart direct een realistisch inzicht biedt in de staat van het areaal. Op de kaart worden schades automatisch voorzien van gekleurde wegvakken, waardoor inspecteurs precies kunnen zien welk gedeelte van de weg aan onderhoud toe is. Tevens plot de functie individuele schades op de kaart op basis van orthographische afbeeldingen, zodat inspecteurs vanaf hun computer specifieke wegdelen kunnen controleren op basis van actuele foto’s. De analyses kunnen automatisch worden gekoppeld aan internationale richtlijnen, zoals die van het CROW of DWW. Hierdoor geeft INSPECH automatisch de scores van de officiële richtlijnen weer, die vervolgens gekoppeld kunnen worden aan een planning tool. Op deze manier kunnen organisaties een optimale planning maken om efficiënt te budgetteren, risico gestuurd onderhoud in te plannen en eventuele maatregelen te prioriteren. De inspectieresultaten kunnen tevens worden geëxporteerd als shapefile en als rapportages in .csv/.pdf formaat. 

Voor klanten die geen grote hoeveelheden videodata willen of kunnen opslaan, biedt BrainCreators de mogelijkheid om hun beelden onder te brengen in de INSPECH databank. Hier kunnen ze al hun ingewonnen videobeelden opslaan zonder zich zorgen te maken over veiligheid of privacy. BrainCreators fungeert hierbij als ‘data steward’, waardoor de ‘datasoevereiniteit’ gewaarborgd blijft en klanten de volledige regie behouden over de data die ze hebben gegenereerd. 

“Het is nu ruim een jaar geleden dat wij INSPECH hebben gelanceerd en de digitale inspecteur  is al succesvol in dienst genomen door provincies,  gemeenten, luchthavens en aannemers met DB(F)M contracten. Het nieuwe dashboard met de digitale kaart en de verbeterde analyse en rapportage functie, zorgen ervoor dat onze digitale inspecteur nog betrouwbaarder, consistenter en nauwkeuriger is geworden. Op deze manier kunnen wegbeheerders nog sneller en tegen lagere operationele kosten infrastructuur onderhouden,” aldus Glenn Brouwer, Chief Revenue Officer en medeoprichter van BrainCreators. “De nieuwe versie van INSPECH is verkrijgbaar middels een Digital Inspector as a Service model (DIaaS). Dankzij een jaarlijkse subscription kunnen eindgebruikers via hun browser op ieder moment van de dag de status van hun wegconditie binnen hun areaal inzien. Op deze manier kan men schades binnen hun areaal continu controleren en krijgen ze toegang tot betrouwbare voorspellingen over de levensduur en onderhoudsmaatregelen, waarmee men een effectief beleid en meerjarenplan kan worden gemaakt.” 

Aanvullende informatie kun je vinden op: www.inspech.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7258335). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.