Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Urban Arrow stroomlijnt samenwerking met dealers dankzij portal van Appront

 

De bekende Urban Arrow e-cargo bikes zijn niet alleen populair bij consumenten, maar worden ook door bedrijven steeds meer ingezet voor vervoer van goederen en voedsel. De missie van het bedrijf is dan ook om de stad leefbaarder te maken met slimme logistieke oplossingen. Om de samenwerking met het hard toenemende aantal dealers te optimaliseren, wilde het bedrijf graag een centrale online omgeving ontwikkelen. Appronto bouwde deze nieuwe portal en integreerde die vervolgens met de bestaande systemen van Urban Arrow.

Tien jaar geleden startte Urban Arrow met de verkoop van elektrische cargo bikes en inmiddels vormen de fietsen een vertrouwd beeld op de Europese en Amerikaanse straten. De laatste jaren is het bedrijf enorm hard gegroeid. Met de hard oplopende verkoopcijfers ontstond ook de wens om de informatievoorziening en communicatie met de dealers te verbeteren en efficiënter te laten verlopen. Urban Arrow beschikte daarvoor alleen over een verouderde portal.

De voorkeur ging uit naar een nieuwe oplossing die niet alleen snel gebouwd kon worden, maar ook integreert met de verschillende systemen die Urban Arrow gebruikt. Zo is er net een nieuw WMS in gebruik genomen en wordt volgend jaar het ERP vervangen. Het low-code platform van Mendix bood een passende oplossing. “Door de groei verandert er hier heel veel, dat past ook bij een scale-up”, vertelt Erwin Willems, CFO van Urban Arrow. “Appronto zorgt er met Mendix voor dat we snel resultaten zien en de flexibiliteit behouden om verschillende systemen te integreren.”

Mendix leren kennen

Om zowel het Mendix-platform als Appronto te leren kennen, heeft Urban Arrow eerst een test gedaan door een kleinschalige app voor de accountmanagers van het bedrijf te bouwen. Hiermee kunnen ze samen met de dealers planorders invoeren. Voorheen werden die orders handmatig per verkochte fiets in het ERP-systeem ingevoerd. De app maakte het mogelijk om complete partijen in te plannen. Deze nieuwe manier van werken is uiteraard veel efficiënter; de kwaliteit van invoer is verbeterd en het bespaart de accountmanagers veel tijd. 

Na dit succes is de dealerportal gebouwd. Dit gebeurde in twaalf tweewekelijkse sprints, waardoor de vorderingen goed zichtbaar waren en er bijtijds op wensen kon worden ingespeeld. De nieuwe portal zorgt er in de eerste plaats voor dat de verkopen uit het dealerkanaal administratief worden verwerkt in het ERP-systeem. Daarnaast krijgen de dealers meer inzicht in de levertijden, bijbehorende accessoires en alle afgehandelde orders. Het is voor hen nu ook mogelijk om orders te wijzigen, referenties toe te voegen en in te zien wanneer een order vertraagd is. Dankzij het klantportaal kunnen dealers hun klanten beter helpen en verwachtingen beter managen. Daarnaast is er minder contact nodig tussen dealers en Urban Arrow, en kunnen dealers veel zaken zelf regelen.

Erwin Willems: “Dankzij het werk van Appronto kunnen we ons weer richten op datgene waar we blij van worden: hele goede fietsen maken en fantastische service leveren. In de nabije toekomst willen we de portal verder ontwikkelen. Dankzij het solide platform hebben we een goede basis om nieuwe features op te zetten en zo steeds meer diensten aan te bieden. Zo willen we bijvoorbeeld dat consumenten binnenkort ook kunnen meekijken in de portal, om hen zo meer informatie te kunnen geven, en nog betere service te bieden.”

        

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7253023). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.