Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

RedLogic behaalt 4e VMware Master Services Competency

 

Juni begint feestelijk voor RedLogic uit Houten. Zij krijgen de VMware Master Services Competency (MSC) voor VMware Cloud Foundation toegekend. Dit is inmiddels de vierde MSC, die naast de competenties voor Datacenter Virtualisatie, Netwerk Virtualisatie en VMware Cloud on AWS een plekje krijgt in de virtuele prijzenkast.

In december 2020 lanceerde VMware deze MSC en het stond vanaf dat moment direct bovenaan het wensenlijstje. Het RedLogic team heeft al de nodige ervaring met het ontwerpen van VCF-omgevingen. En bij verschillende klanten zijn succesvolle implementaties uitgevoerd. Het traject, voor het behalen van deze competentie, werd dan ook met enthousiasme en vol vertrouwen gestart. 

 

Master Services Competency 

Waarom een Master Services Competency behalen? Op deze vraag geeft Giovanni Camporelli (Partner Development Manager van VMware) antwoord: “Het is voor onze gezamenlijke klanten van grote waarde dat VMware partners investeren in het behalen van de hoogst mogelijke certificeringen – de Master Services Competencies. Het aantoonbaar beschikken over de vaardigheden en bekwaamheid om complexe projecten met cutting-edge VMware technologieën tot een succes te brengen is een waarborg voor klanten dat zij in goede handen zijn bij RedLogic."

Alexander de Wit (co-founder RedLogic): “Als early adopter van VCF hebben wij zelfs de eerste Europese deployment uit mogen voeren. Daarom waren wij het absoluut aan onze stand verplicht deze MSC binnen te halen. Deze erkenning van VMware is dan ook voor ons de kers op de spreekwoordelijke taart. Het is voor VMware klanten een keurmerk waaruit een hoog kennisniveau en deskundigheid blijkt. Hiermee onderscheiden wij ons nog meer in de markt”.

De eisen voor het behalen van deze competentie zijn een stuk strenger dan die voor eerdere MSC’s. Kennis en praktijkervaring op één specifiek kennisgebied is niet meer voldoende, bij de MSC voor VCF ligt de lat hoger. Kennis van Data Center Virtualisation, Network Virtualisation en Cloud Management and Operations is hierbij nodig.

RedLogic bevindt zich in een zeer select gezelschap. In Nederland zijn zij de tweede VMware partner die dit behalen, in de EU de vijfde en wereldwijd gingen slechts 14 andere partners hen voor. Extra bijzonder is dat deze MSC voor 100% in Nederland is behaald, er is geen beroep gedaan op buitenlandse vestigingen. 

 

Route naar VMware MSC  

De weg naar een VMware Master Service Competency is niet eenvoudig en daarmee echt een enorme erkenning om deze te ontvangen. Technische kennis op het gebied van netwerkvirtualisatie en datacenter virtualisatie is vereist door het behalen van meerdere VCP en VCAP-certificeringen. Verdere zijn twee aparte VMware HCI Master Specialist Badges / en drie VMware Cloud Foundation Specialist Badges benodigd.

Enkel technische kennis is niet voldoende voor een MSC, het moet ook bewezen succesvol toegepast worden in de praktijk. Na een VCF-traject waardeert een klant bij VMware de door RedLogic geboden oplossing, van installatie tot implementatie. Na deze referentie, van een tevreden klant, is het vervolgens wachten op het goede nieuws vanuit VMware… 

 

VMware Cloud Foundation 

Wat is nu precies VMware Cloud Foundation? Het is allereerst een bundeling van alle datacenter producten van VMware. Compute in de vorm van vSphere en vCenter, storage via vSAN en networking met NSX-T. De meegeleverde vRealize Suite zorgt voor de monitoring en automatisering van de omgeving. Tanzu maakt het vervolgens mogelijk om binnen de VMware-omgeving containerworkloads te draaien. Al vanaf dag 1 is de SDDC manager het hart van de VCF-omgeving, hiermee wordt op een volledig geautomatiseerde manier het complete datacenter neergezet. Dit in een fractie van de gebruikelijke tijd. Designs zijn gestandaardiseerd en configuraties zijn consistent, allemaal volgens het VMware Validated Design. Je houdt, in de beheerfase, met de SDDC manager het overzicht over je volledige SDDC. Of dit nu een enorme multi-tenant omgeving is, of een geconsolideerde MKB’er, lifecycle management van soft- en hardware is hiermee een kwestie van één druk op de knop. Voor ons is VCF echt de volgende stap in de maturity van het SDDC; in plaats van alles met de hand ontwerpen en uitrollen bied je hiermee een ‘off-the-shelf’ datacenter in een handomdraai. 

Voor meer uitgebreide informatie over VCF kan er contact worden opgenomen met RedLogic, zij delen graag hun kennis.

Meer weten over RedLogic bekijk dan eens de websites: www.redlogic.nl, https://werkenbijredlogic.nl en https://blog.redlogic.nl

  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7195884). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.