Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Podcast Summit: In de top 100 podcastmakers slechts 16 vrouwen

 

De Female Edition van de Podcast Summit vindt online plaats van 19 tot en met 23 april en wordt een uithangbord voor vrouwelijke podcastmakers. Van de top 100 podcastmakers in Nederland is slechts 16 procent vrouw. Dit gegeven is voor ondernemer Mirjam Hegger alle reden om de Female Edition te organiseren van de jaarlijkse Podcast Summit. Eind vorig jaar was de eerste editie van de Podcast Summit. “Ik wil een beweging in gang zetten voor de vele mooie, krachtige en vooruitstrevende vrouwelijke podcastmakers en een startpunt voor hen creëren”, zegt Hegger.

Organisator Hegger wil meer vrouwen inspireren te starten met podcasten. Deelname is gratis en bezoekers kunnen meeluisteren en netwerken in de besloten Facebook-groep. De Female Edition van de online summit start op 19 april met prijswinnende podcastmakers Maartje Duin en Peggy Bouva, radio-dj Angelique Houtveen, ondernemer Zarayda Groenhart, fotomodel Isadee Jansen en podcastmakers Liesbeth Rasker en De Misdaad Meiden. Alle deelnemende podcastmakers spreken over hoe zij tot hun podcast zijn gekomen en wat het ze brengt als mens, vrouw en ondernemer.

Opbrengsten naar goed doel

Hegger organiseerde afgelopen november de allereerste Nederlandstalige Podcast Summit met gasten als radio-dj Angelique Houtveen en internationaal trendwatcher Igor Beuker. Ook dit keer is het mogelijk om de opnames na afloop van de summit tegen een kleine vergoeding terug te luisteren. De opbrengsten gaan naar het goede doel. Tijdens de vorige editie is ruim 4.000 euro opgehaald voor de Stichting Leergeld.

Over de Podcast Summit – Female Edition

De Female Edition van de Podcast Summit vindt plaats van 19 tot en met 23 april 2021. De visie is om een uithangbord voor vrouwelijke podcastmakers te zijn en meer vrouwen te inspireren tot het maken van podcasts. Tijdens het Summit zijn er panelgesprekken en interviews. Gasten zijn onder meer prijswinnaars Maartje Duin en Peggy Bouva (beste podcast van 2020), ondernemer Zarayda Groenhart, fotomodel Isadee Jansen, radio-dj Angelique Houtveen en podcastmakers Liesbeth Rasker en De Misdaad Meiden. Ook de media zijn vertegenwoordigd door onder andere Eline Ronner (BNR) en Miss Podcast (Mischa Blok, NPO Radio 1). Deelname is gratis.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7169724). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.