Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

4 dingen die je moet weten bij het kiezen van een moederbord

 

Het moederbord kun je zien als het kloppend hart van je PC. Zonder moederbord doet je pc namelijk weinig tot niets. Het kiezen van het juiste moederbord is dus essentieel als je een nieuwe PC zelf gaat samenstellen of als je jouw device wilt upgraden. Daarom vertellen we je in deze blog x dingen die je moet weten bij het kiezen van een moederbord.

AMD Ryzen Processor of Intel Core Processor?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen bij het kiezen van het beste moederbord voor jouw pc, is of je deze op een AMD Ryzen Processor of Intel Core Processor wilt laten draaien. Deze chipsets zijn bepalend voor het aantal high-speed componenten of USB apparaten die het moederbord ondersteunt. Met betrekking tot de prijs/kwaliteit verhouding is hierbij géén sprake van een betere keuze. Beide merken bieden een goed product aan. Je wensen met betrekking tot het gebruik van je device, geven richting aan je keuze op dit gebied. Zoek je een geschikte processor om te surfen op internet en/of e-mails te versturen, dan heb je aan een instapmodel voldoende. Ben je echter van plan geavanceerde games te gaan spelen en aan videobewerking te doen, dan kun je beter voor een krachtige en geavanceerde processor kiezen.

Welke socket is geschikt voor jouw moederbord?

De bovenstaande alinea roept de vraag op welke processor sockets geschikt zijn voor moederborden. De socket is het vakje van het moederbord waar je de processor op plaatst. Deze moet exact hetzelfde zijn als die van je processor, anders werkt deze niet. Een aantal voorbeelden van de meest voorkomende sockets zijn de LGA 1151 en LGA 2066 van Intel en de AM4 en TR4 van AMD. Uiteraard zijn er nog veel meer processor sockets geschikt voor moederborden. De keuze tussen deze opties hangt af van de generatie processor waar uiteindelijk je keuze op valt. Zowel AMD als Intel brengen hun chipsets onder in generatie.

De in- en uitgangen van je nieuwe moederbord

Het moederbord gebruik je ook voor het verbinden van je kabels. Dit gedeelte heet het I/O panel. Hier sluit je onder andere de kabels voor je monitor, toetsenbord en muis op aan. De Best Verkochte toekomstbestendige moederborden zijn uitgerust met usb C poorten. Zo laad je tijdens het gamen je randapparatuur eenvoudig op.

Het formaat van je nieuwe moederbord is ook niet geheel onbelangrijk

Het formaat van je nieuwe moederbord is niet geheel onbelangrijk. De behuizing die je namelijk hebt, bepaald welk formaat erin past. Veruit de meeste behuizingen hebben een ATX formaat maar bijvoorbeeld een mini pc behuizing vereist juist weer een Mini- of Micro-ATX moederbord. Check dit dus goed voor je een moederbord kiest.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7415173). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.