Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kun je de volledige crypto handel aan computers overlaten?

 

Als je jezelf een beetje verdiept hebt in de handel in digitale munteenheden, zul je wellicht de conclusie hebben getrokken dat deze crypto handel het startpunt is gaan vormen van een nieuw tijdperk. Financiële transacties kunnen nu volledig digitaal worden vormgegeven met alle bijkomende voordelen. Kun je de volledige crypto handel vanaf nu aan computers overlaten? Theoretisch zou dit een keuze zijn die gemaakt kan worden. Praktisch gezien moet je jezelf afvragen of dit een verstandige keuze is.

De werkelijke reden van de toegenomen populariteit cryptomarkt

Het zal je wellicht verrassen maar de toegenomen populariteit van het beleggen en investeren in de cryptomarkt is niet ontstaan doordat de financiële transacties hierdoor op een snellere, voordeligere en efficiëntere manier kunnen worden vormgegeven. De meeste beleggers hebben hier zelfs geen weet van. Zij zien vooral het mogelijk gunstige verdienmodel als voornaamste beweegreden om deze stap te zetten. Het handelen en beleggen in cryptocurrency brengt enorm veel grote risico’s met zich mee maar kan zeer lucratief zijn.

Mogelijkheden om in digitaal geld te investeren

Er zijn tegenwoordig ook in Nederland volop mogelijkheden om in digitaal geld te investeren. Een van de optie is het gebruik maken van de diensten van de vele euro crypto exchanges die voor de Nederlandse markt beschikbaar zijn gesteld. Een goede vergelijking tussen de opties loont de moeite omdat niet iedere exchange de meest gunstige voorwaarden hanteert. Een andere optie is het gebruik maken van tesla coin, een initiatief waarbij je meteen de beschikking hebt over een trading bot.

Kan de volledige crypto handel aan computers overgelaten worden?

De crypto handel is een moderne vorm van het investeren in munteenheden waarbij er volledig gebruik wordt gemaakt van een digitale organisatiestructuur. Het voordeel van deze gedecentraliseerde opzet is dat er geen tijd en geld wordt verloren door afhankelijkheid van mens of organisatie. Dit roept de vraag op of de volledige crypto handel aan computers overgelaten kan worden. Dit is echter nog niet het geval. Het beleggen valt of staat nog steeds bij het nemen van menselijke beslissingen. Een tradingbot zal 24/7 de crypto markt voor je in de gaten houden. De handelsrobot kan zelfs eventuele transacties voor je in gang zetten als de situatie daarom vraagt. Deze situaties zullen echter genomen worden op basis van de strategieën die ingegeven worden. Een goede strategie zal resulteren in een reeks genomen gunstige beslissingen. De resultaten van een tradingbot die geconstrueerd is met een minder goede strategie laten zich raden. Daarnaast is zelfs de beste tradingbot niet in staat om de risico’s van een crypto investering weg te nemen. Kan dan de volledige crypto handel aan computers overgelaten worden?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7370478). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.