Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Bit Academy start upskill traject voor omscholers

 

Hoewel steeds meer ondernemers hun bedrijf weer aan het opstarten zijn, zullen er de komende maanden waarschijnlijk veel banen verdwijnen. Werkgevers die NOW aanvragen, moeten verplicht hun werknemers stimuleren om aan bij- en omscholing te doen.

Hoewel steeds meer ondernemers hun bedrijf weer aan het opstarten zijn, zullen er de komende maanden waarschijnlijk veel banen verdwijnen. Werkgevers die NOW aanvragen, moeten verplicht hun werknemers stimuleren om aan bij- en omscholing te doen. De BIT Academy, een vernieuwende peer-to-peer opleiding voor ICT-onderwijs, is daarom een speciaal omscholingstraject gestart. 

Dankzij het upskill programma kunnen professionals zich op mbo niveau versneld omscholen tot developer. De nieuwe opleiding is gecertificeerd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), waardoor deelnemers een erkend certificaat kunnen behalen. Bovendien is er een samenwerking met verschillende ROC’s, waardoor de kwaliteit van het programma continu wordt bewaakt. Dankzij het programma worden deelnemers binnen 12 tot 24 weken klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Bij de lessen van het upskill-programma staat peer-to-peer onderwijs centraal. Hierdoor worden deelnemers, net als in het bedrijfsleven, gestimuleerd om samen te werken in teams en feedback aan elkaar te geven. Doordat de lessen live worden gegeven door ervaren coaches uit het bedrijfsleven, staan deelnemers direct in contact met het bedrijfsleven en kunnen ze inspiratie en ervaring opdoen met echte praktijkcases. Deelnemers kunnen bovendien vragen stellen dankzij een levendige community met experts die 24/7 beschikbaar zijn voor vragen.   

Verschillende lespakketten 

Het programma biedt drie verschillende lespakketten, zodat deelnemers kunnen leren op hun eigen manier. Er is een kort intensief traject van 12 weken (Full-time Enterprise), waarbij deelnemers leren programmeren met persoonlijke aandacht. Gedurende dit traject krijgen ze een persoonlijke coach, 1:1 begeleiding, job coaching om een baan te vinden en tevens toegang tot een after care programma om door te leren. Deelnemers die minder haast hebben, kunnen kiezen voor het Full-time Pro pakket, waarbij ze op vaste tijden les krijgen in een groep. Via een buddysysteem werken deelnemers aan projecten en worden ze binnen 16 tot 20 weken klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Er is daarnaast ook een Part-time Flex programma beschikbaar. Middels dit pakket, dat 20-24 weken duurt, is het mogelijk om de lessen in eigen tempo af te ronden via een speciaal ontwikkeld online platform. Bovendien kunnen deelnemers zichzelf testen via een capability scan, zodat ze weten op welk niveau ze zitten en in hun eigen tempo een certificaat kunnen behalen. 

“Sinds het tweede economische steunpakket moeten werkgevers, die gebruik maken van de NOW 2.0 regeling, verplicht hun werknemers stimuleren om zichzelf bij- of om te scholen. Daarnaast is het geen geheim dat informaticastudies een hoog uitvalpercentage kennen en jaarlijks zeer weinig programmeurs afleveren die geschikt zijn voor de arbeidsmarkt,” aldus Dennis Berkhof, mede-oprichter van de Bit Academy. “Om omscholing snel te realiseren is het noodzakelijk om innovatieve technologieën te combineren met erkende lesmethoden. Bij de Bit Academy werken wij al een tijdje op deze manier en bieden wij, in samenwerking met verschillende ROC’s, vernieuwend peer-to-peer onderwijs aan. Hierdoor hebben wij dit speciale lesprogramma snel kunnen realiseren. Dankzij het Upskill-programma kunnen wij mensen snel laten omscholen en helpen aan een nieuwe baan.”

Overzicht en kosten van de lesprogramma’s:

-          Part-time Flex: in bètafase, tijdelijk gratis;

-          Full-time Pro: €399,- per maand;

-          Full-time Enterprise: €1299,- per maand.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6952935). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.