Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Progress brengt OpenEdge 12 uit

 

Progress heeft een nieuwe versie van het applicatie-ontwikkel platform Progress® OpenEdge® uitgebracht. Progress OpenEdge is een applicatie-ontwikkel platform dat wereldwijd door meer dan 1.500 bedrijven wordt gebruikt voor de bouw van bedrijfskritische applicaties die bij meer dan 100.000 ondernemingen draaien. De 12.0 release, die nu beschikbaar is gekomen, is ontwikkeld met het oog op snelheid en biedt naast tot 200% verbetering van de verwerkingscapaciteit van databases ook een ongeëvenaarde responsiviteit en schaalbaarheid. Als onderdeel van de strategie van Progress om bedrijven te helpen bij het versnellen van digitale innovatie, vormt OpenEdge 12 ook een basis voor applicatieontwikkeling met geavanceerde functionaliteit waardoor applicaties beschikbaar, flexibel en schaalbaar worden. Vereisten die nodig zijn om moderne applicaties te ondersteunen.

Gartner: “In 2023 zal 90% van alle huidige applicaties nog steeds in gebruik zijn en in de meeste applicaties is dan onvoldoende geïnvesteerd om deze te moderniseren.” Met de release van het Progress OpenEdge 12-platform zet Progress zijn missie voort om klanten en partners de tools en technologie te bieden die nodig zijn om concurrerend te blijven terwijl de vraag naar bedrijfsapplicaties toeneemt.

“Wereldwijd werken veel bedrijven met bedrijfskritische applicaties die jaren geleden ontwikkeld zijn, en deze organisaties hebben moeite om continu applicatiefunctionaliteit te bieden die hen en hun klanten helpt om te voldoen aan de steeds hogere eisen die gesteld worden vanuit de organisatie”, stelt John Ainsworth, SVP Core Products bij Progress. “OpenEdge 12 is ontworpen om de behoeften van bedrijfskritische applicaties te ondersteunen, en is de best presterende, kwalitatief sterkste, veiligste en productiefste versie van OpenEdge.”

“Onze Portfolio+ klanten zijn financiële instellingen die behoefte hebben aan oplossingen die de beste prestaties leveren, veilig en continu beschikbaar zijn en daarnaast voldoen aan de meest uitgebreide wettelijke vereisten”, aldus Michael Swan, Vice President of Product Engineering bij SIT. “We zijn onder de indruk van het vermogen van OpenEdge 12 om aanzienlijke prestatieverbeteringen te leveren en de focus van Progress op het continu verbeteren van de beveiliging en de beschikbaarheidsaspecten van het platform. De nieuwe containertechnologieën die beschikbaar zijn in OpenEdge 12 zijn vooral interessant nu we op weg zijn naar een klantgedreven, cloud-gebaseerd aanbod.”

Prestaties en schaalbaarheid

Bedrijven worden geconfronteerd met een constant ontwikkelend databasemanagementlandschap, omdat de snelheid en het volume van databronnen zich vermenigvuldigt en de interactie tussen apparaten explodeert. Met de levering van multi-threading, server-side multi-table JOIN’s en verbeteringen in de vergrendelingstijd in OpenEdge 12, kunnen bedrijven niet alleen tot 200% meer verwerkingscapaciteit verwachten maar ook verbeteringen, zoals in de applicatieprestaties, de reductie van catastrofaal gegevensverlies bij uitval naar sub-tweede niveaus en een efficiëntere SQL-query oplossing.

 

Flexibele DevOps

OpenEdge 12 helpt organisaties om hun DevOps-team uit te bouwen tot een gestroomlijnde, flexibele eenheid. Nieuwe functies zijn onder andere de inzet van Docker-containerisatie voor de Progress® Application Server (PAS) voor het OpenEdge® platform, waarmee ontwikkelaars de efficiëntie van de implementatie kunnen verhogen, frequente updates en verbeteringen kunnen doorvoeren en hogere beschikbaarheid van applicaties kunnen behouden terwijl ze tegelijkertijd het resourcegebruik kunnen verbeteren. Toegang tot broncode-analysetools en verbeteringen aan de prestaties van de Profiler helpen om een robuustere, stabielere en consistentere codebase te produceren voor eenvoudigere samenwerking bij het ontwikkelen van applicaties.

 

Voortdurende beschikbaarheid

Het is voor bedrijven wereldwijd noodzakelijk om ‘Always on’ te zijn. Naarmate meer bedrijven de beschikbaarheid van hun bedrijfskritische applicaties en gegevens willen uitbreiden, komen ze onder enorme druk te staan om de uptime van hun systemen te garanderen. Downtime, ook als het slechts een kwestie van minuten is, kan leiden tot hoge kosten voor de onderneming. Met nieuwe functies als Replication AI-bestandstreaming, instrumentatievrije prestatie profilering en PAS voor OpenEdge HealthScanner, kunnen bedrijven fouten sneller opsporen en oplossen, ongeplande onderbrekingen van hun applicaties minimaliseren en de uptime voor hun gebruikers maximaliseren.

Applicatiebeveiliging

Het voortdurend ontwikkelen van de applicatiebeveiliging is van cruciaal belang voor zowel de bescherming van het systeem tegen onbevoegde gebruikers alsook om te voldoen aan de wettelijke voorschriften zoals de GDPR. OpenEdge 12 bevat updates voor de nieuwste versie van Spring Security en OpenSSL om de beveiliging in PAS voor OpenEdge te versterken en veilige communicatie te faciliteren. Meer beveiligde bestandsrechten op verschillende hulpprogramma’s helpt ervoor te zorgen dat geautoriseerde gebruikers toegang hebben, en problemen met hoge prioriteit worden geïdentificeerd door interne beveiligingsscans en worden aangepakt voor een betere beveiliging van de infrastructuur.

Gratis proefversie

Gratis proefversie is beschikbaar op https://www.progress.com/openedge

Over Progress Progress (NASDAQ: PRGS) biedt een toonaangevend platform voor de ontwikkeling en inzet van strategische bedrijfsapplicaties. Progress stelt klanten en partners in staat om met een fractie van de inspanning, tijd en kosten moderne, impactvolle digitale ervaringen te leveren. Progress biedt krachtige tools om eenvoudig adaptieve gebruikerservaringen te bouwen voor elk type apparaat of touchpount, bekroonde machine learning die het mogelijk maken om cognitieve mogelijkheden te integreren in elke applicatie, de flexibiliteit van een serverloze cloud om moderne apps, bedrijfsregels, web content management en toonaangevende technologie voor dataconnectiviteit te implementeren. Meer dan 1700 onafhankelijke softwareleveranciers, 100.000 zakelijke klanten en twee miljoen ontwikkelaars vertrouwen op Progress om hun applicaties te ontwikkelen. Meer informatie: www.progress.com of bel ons op: 010-235 1111 (NL) / 015-307700 (BE).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6632706). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.