Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

H1 ontwikkelt tool veiligwachtwoorddelen.nl

 

Vanwege de AVG en hun eigen kennis, ontwikkelde H1 Webdevelopment veiligwachtwoorddelen.nl. Deze tool kan gebruikt worden om veilig wachtwoorden te genereren en delen met anderen. De website is gratis en voor iedereen beschikbaar.

Omdat er geen gegevens zoals IP-adressen, logins en namen worden bewaard, blijven gebruikers van veiligwachtwoorddelen.nl volledig anoniem. Gegevens worden met niemand gedeeld en bovendien maakt de site geen gebruik van cookies.

Er zijn meerdere tools beschikbaar voor het veilig delen van wachtwoorden, maar de programmeurs van H1 Webdevelopment wilden zeker weten dat het helemaal veilig zou zijn. Omdat ze bij bestaande tools niet wisten wat erachter - in de code – zit, besloten ze tijdens een hackathon zelf een tool te maken. Deze wilden ze in eerste instantie delen met hun klanten. “Nu willen we de tool graag met iedereen delen, omdat we de garantie kunnen geven dat het 100% veilig is. En veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel”, aldus Harm Wolterink, mede-eigenaar van H1 Webdevelopment. 'Natuurlijk is het nog beter om zelf een wachtwoord aan te maken, maar aangezien het versturen van wachtwoorden nog vaak gebeurt, kan het maar beter veilig gebeuren!'

Een gebruiker van veiligwachtwoorddelen.nl heeft twee opties: zelf een wachtwoord invoeren of een wachtwoord genereren. Het wachtwoord wordt in beide gevallen na het invoeren in een database gezet met een timestamp en url. De gebruiker kan zelf kiezen na hoeveel uur of hoeveel keer bekijken het wachtwoord wordt verwijderd uit de database en niet meer beschikbaar is via de url. Na het genereren van de url verschijnt deze in beeld en kan deze gekopieerd en veilig verstuurd worden naar een ander. De andere persoon kan de link openen in de browser en het wachtwoord zien.

Over H1

Al meer dan 10 jaar realiseert het Rotterdamse H1 Webdevelopment webshops en websites, voor zowel B2C als B2B klanten, en online marktplaatsen voor start-ups, MKB en corporate organisaties. Bij veel webshops is de organisatie bekend onder haar label One Stop Webshop

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6428719). © Jaarbeurs IT Media.

?

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.