Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

TIBCO helpt de gemeente Rotterdam met inzet van Cloud API Management

 

TIBCO Software kondigt aan dat de gemeente Rotterdam een samenwerking aangaat met TIBCO en partners Protinus en SynTouch. TIBCO Software ontsluit het potentieel van realtime data om sneller en slimmere beslissingen te nemen en helpt klanten de meest complexe datagedreven uitdagingen op te lossen.

De gemeente Rotterdam koos voor de TIBCO Cloud API Management-oplossing om zowel het interne als externe berichtenverkeer efficiënter te organiseren en applicaties met elkaar te verbinden. Hierdoor kan de gemeente meer en beter digitaal samenwerken in ketens en werken volgens standaarden. De TIBCO-oplossing vormt een belangrijke technische component van het Hybride Integratie Platform dat de gemeente ontwikkelt om de integratie van processen, applicaties en data te ondersteunen.

Efficiëntieslag maken

Gemeenten werken met honderden applicaties: van een applicatie waarmee wordt berekend hoeveel uitkering iemand krijgt tot een applicatie om parkeerboetes uit te geven. De veelvoud aan taken en applicaties van een gemeente maken de IT-omgeving complex. Bovendien zit data vaak in silo’s, waardoor het moeilijk is om data uit een database in een andere applicatie te gebruiken. Ook wordt data regelmatig gekopieerd en op een andere plek gezet, waardoor er meerdere subsets ontstaan en het uitdagend wordt om te zien wat de meest actuele informatie is.

Eén geïntegreerde ervaring

De gemeente Rotterdam wil data bevrijden uit zijn silo’s, zodat alle applicaties efficiënt gebruik kunnen maken van de gegevens. Het uiteindelijke doel is dat de gebruiker één geïntegreerde ervaring krijgt. TIBCO vormt hierbij de basis van het berichtenverkeer. Het zorgt ervoor dat integraties goed op orde zijn voor een optimale gebruikerservaring voor burgers en bedrijven.

“Er zijn daarnaast vaak verschillende (overheids)organisaties betrokken bij gemeentelijke activiteiten, waardoor data uit meerdere bronnen moet worden samengebracht. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een omgevingsvergunning om te bouwen. Met de Omgevingswetgeving wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen, zodat de vergunningaanvrager maar naar één loket hoeft om alles te regelen. Alle betrokken organisaties moeten dan wel onderling, efficiënt en veilig de nodige informatie uitwisselen, zodat men snel tot een besluit kan komen”, zegt Christa de Knegt, projectleider van het Hybride Integratie Platform-project bij de gemeente Rotterdam. “Door meer en efficiënter in deze ketens samen te werken volgens standaarden, zijn we meer in controle en beter voorbereid op de toekomst.”

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7337602). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.