Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Lever in de week van 4 april oude datadragers in - kosteloos & veilig

 

CA+ gecertificeerde bedrijven openen van 4-9 april de deuren voor iedereen die datadragers met vertrouwelijke informatie zoals, mobiele telefoons, laptops, harde schijven en SSD-kaarten wil inleveren. Kom met je tas(sen) onder je arm naar één van de inleverpunten en laat het vertrouwelijk vernietigen.

De Data Privacy Week 2022 van 4 - 9 april 2022, is een week waarin particulieren kosteloos privacygevoelig materiaal kunnen inleveren bij een professioneel datavernietigingsbedrijf in de buurt!

Het zorgvuldig omgaan met privacygevoelig materiaal geldt niet alleen voor bedrijven en overheden maar ook voor particulieren. In deze week willen de CA+ gecertificeerde bedrijven voor archief, data en productvernietiging, zoveel mogelijk mensen bewust maken van het feit dat privacygevoelig materiaal niet in de oudpapierbak of de electronica-container thuis hoort. Ga hier zorgvuldig mee om en voorkom datalekken, is de boodschap!

Door het vele thuiswerken in de afgelopen twee jaar is het risico op datalekken groter geworden. Steeds vaker hebben we een document met vertrouwelijke gegevens in ons privébezit. Denk aan een belangrijk document dat we uitprinten om het net iets beter te kunnen lezen. We printen minder, maar wat we printen is vermoedelijk veel vertrouwelijker! Of een zakelijk documentje dat we op de privé-laptop of andere datadragers opslaan, omdat dit zo uitkomt. Het gebeurt vaker dan dat je denkt.

In de week van de data privacy van 4-9 april 2022 - #DPW2022-, kunnen particulieren kosteloos privacygevoelig materiaal inleveren bij meerdere professionele en gecertificeerde bedrijven voor datavernietiging in Nederland! Welke bedrijven meedoen aan deze campagne is te lezen op de website: www.dataprivacyweek.nl Hier staan ook de dagen, openingstijden en welke materialen op een bepaalde locatie ingeleverd kunnen worden.

Het CA+ certificaat - Om 100% vertrouwelijke vernietiging te waarborgen is het CA+ keurmerk met onafhankelijke en externe toetsing, ontwikkeld en geïmplementeerd door de FNOI. De CA+ gecertificeerde archief- en datavernietigingsbedrijven staan in een speciaal CA+ register vermeld. Deze bedrijven worden jaarlijks gecontroleerd en gekeurd en een keer in de drie jaar vindt er een certificeringsaudit plaats door Kiwa Nederland. CA+ gecertificeerde bedrijven adviseren ook over wat er, volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (AVG) en de Meldplicht Datalekken, vernietigd moet worden, inclusief het juiste veiligheidsniveau en de juiste vernietigingsklasse. Het is een gewaarborgd proces gebaseerd op duurzaamheid. Meer informatie inclusief het CA+ register is te vinden op de website https://www.ca-plus.nl/

NB: De campagne was in eerste instantie georganiseerd in de week van ‘International Privacy Day’ op 28 januari 2022. Door de coronarestricties in januari is de week verplaatst naar april. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7335349). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.