Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veeam: Dataprotectie-strategie bij merendeel organisaties niet op orde

 

Volgens het Veeam Data Protection Trends Report 2022 is het gat tussen enerzijds de verwachtingen en anderzijds het vermogen van IT om te leveren nog nooit zo groot geweest. Zo vond het rapport onder meer dat 89% van de organisaties data niet adequaat beveiligen.

Uit het onderzoek van Veeam kwam verder naar voren dat 88% van de IT-leiders verwacht dat dataprotectiebudgetten naar verhouding harder zullen stijgen dan de IT-uitgaven in het algemeen. Dit is met name omdat data belangrijker worden voor succes en de uitdagingen om deze te beschermen steeds complexer worden. Meer dan tweederde richt zich tot cloudgebaseerde services om hun essentiële data te beschermen.

De dataprotectie-kloof wordt groter

Respondenten uit de Benelux geven aan dat de mogelijkheden voor dataprotectie die zij op dit moment gebruiken de eisen van de organisatie niet kunnen bijhouden. 84% rapporteert een gat tussen de hoeveelheid data die ze kunnen verliezen na een storing versus hoe vaak data geback-upt worden. Dit gat is in de afgelopen 12 maanden met 13% toegenomen, wat aangeeft dat, hoewel data in volume en belang blijven groeien, ook de uitdagingen om deze goed te beschermen, toenemen. De belangrijkste reden voor deze dataprotectiekloof is dat de uitdagingen op het gebied van dataprotectie enorm groot zijn en steeds diverser worden.

Voor het tweede jaar op rij waren cyberaanvallen de één-na-grootste oorzaak van downtime. 66% van de organisaties in de Benelux rapporteerde ten minste één ransomware event in de laatste 12 maanden. Niet alleen is de frequentie van deze aanvallen alarmerend, zo ook hun impact. Per aanval konden organisaties slechts 29% van hun verloren data herstellen. Dit bewijst dat veel dataprotectie-strategieën momenteel niet goed genoeg zijn om bedrijven te helpen hun data te herstellen na een ransomware-aanval.

“Nu cyberaanvallen steeds geavanceerder worden en lastig te voorkomen zijn, worden back-up- en recovery-oplossingen essentiële fundamenten van een moderne dataprotectie-strategie”, zegt Danny Allan, CTO bij Veeam. “Organisaties moeten 100% zekerheid hebben dat back-ups worden voltooid binnen het toegewezen venster en dat herstel binnen de vereiste SLA's wordt geleverd. De beste manier om te garanderen dat data beveiligd en te herstellen zijn, is om een partnership aan te gaan met een specialist en te investeren in een geautomatiseerde en georkestreerde oplossingen die verschillende datacenters en cloudgebaseerde productieplatforms beschermen.”

Organisaties hebben te maken met een dataprotectie-noodgeval

Om het gat tussen de mogelijkheden die dataprotectie biedt en het groeiende dreigingslandschap te dichten, zullen organisaties 6% meer moeten uitgeven aan dataprotectie dan aan andere, bredere IT-investeringen. Hoewel dit niet alles oplost, is het wel goed om te zien dat CXO’s de dringende behoefte aan moderne dataprotectie erkennen.

Terwijl de cloud op weg is om het dominante dataplatform te worden, gebruikt 70% van de organisaties in de Benelux cloudservices nu al als onderdeel van hun dataprotectiestrategie. Daarnaast draait 49% al containers of is van plan dit te gaan doen in de komende 12 maanden. Verder zal platformdiversiteit in 2022 blijven toenemen, waarbij de inzet van datacenters (49%) en cloudservers (51%) steeds meer in balans komt. Dit is een van de redenen dat 27% van de organisaties in de Benelux de mogelijkheid om cloud-hosted workloads te beschermen, beoordeelt als de belangrijkste factor voor de inzet van enterprise dataprotectie in 2022. 40% van de Benelux-respondenten gelooft dat IaaS-/SaaS-mogelijkheden de belangrijkste kenmerken zijn van moderne dataprotectie.

Het volledige Veeam Data Protection Trends Report 2022 is hier beschikbaar: www.veeam.com/data-protection-report-2022. Of bekijk de Benelux-resultaten in een heldere infographic.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7321700). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.