Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

EDB 14 geeft PostgreSQL een boost voor bedrijfskritische applicaties

 

EDB, een belangrijke bijdrager aan PostgreSQL, kondigt de wereldwijde beschikbaarheid aan van EDB 14, het eerste PostgreSQL-platform. EDB 14 voegt cruciale enterprise-mogelijkheden toe, waaronder extreem hoge beschikbaarheid en multi-masterreplicatie, die nodig zijn voor het draaien van bedrijfskritische applicaties. Of het nu gaat om snelle transactionele systemen binnen de financiële dienstverlening of geo-gedistribueerde analytische systemen in de retail.

Verdere verbeteringen aan de krachtige Oracle-databasecompatibiliteit van EDB zorgen voor een nog soepelere migratie, wat essentieel is voor het groeiend aantal organisaties dat overstapt naar de cloud.

"Postgres is het snelst groeiende databaseplatform ter wereld met snelle adoptie door ontwikkelaars en enterprises", aldus Marc Linster, CTO bij EDB. "Met EDB 14 hebben we Postgres nog harder gepusht om de meest veeleisende workloads van onze klanten te ondersteunen en te helpen sneller te migreren tegen een lagere TCO. Deze release biedt organisaties nog meer stimulans om af te stappen van traditionele databases en over te stappen op Postgres, of om eenvoudigweg meer uit Postgres te halen."

Highlights van EDB 14

EDB, dat het grootste team van PostgreSQL-engineers heeft van alle softwareleveranciers, blijft zich inzetten voor versterking van PostgreSQL. Enkele highlights van EDB 14 zijn onder meer:

  • Extreem hoge beschikbaarheid: Postgres-BDR, een onderdeel van de EDB 14-release, stelt klanten in staat PostgreSQL te draaien met een beschikbaarheid van 99,999% dankzij de innovatieve multi-master replicatiemogelijkheid, een functie die door geen enkele andere PostgreSQL-database wordt geboden. Multi-masterreplicatie stelt klanten in staat hun PostgreSQL-databases in 'Always On'-architecturen te gebruiken met updates en upgrades zonder downtime, wat cruciaal is om databases optimaal en veilig te laten werken.
  • Verbeterde Oracle-databasecompatibiliteit: EDB Postgres Advanced Server voegt features toe die de compatibiliteit met Oracle-databasetechnologie verder verbeteren. Deze mogelijkheid is van vitaal belang voor klanten die applicaties of gegevens van de Oracle-database naar PostgreSQL willen verplaatsen en willen profiteren van de superieure bruikbaarheid en lagere operationele en licentiekosten.
  • Verbeterde DevOps-mogelijkheden voor PostgreSQL: EDB's Cloud Native PostgreSQL, een ander onderdeel van EDB 14, helpt gebruikers van Kubernetes optimaal te profiteren van PostgreSQL als hun favoriete database. Deze nieuwste versie van Cloud Native PostgreSQL biedt connection pooling om workloads met veel gelijktijdige verbindingen in Kubernetes te draaien, en ondersteunt applicaties met nog hogere gebruikerseisen dan voorheen.
  • Flexibele implementatie: PostgreSQL-klanten kunnen EDB 14 op elke manier implementeren, inclusief met behulp van EDB's BigAnimal, de eerste volledig beheerde en ondersteunde PostgreSQL-database in de cloud met compatibiliteit voor Oracle-databasetechnologie, of kunnen hun database zelf on-premises beheren.
  • Keuze uit PostgreSQL-distributies: het EDB 14-platform is getest met PostgreSQL 14 en EDB Postgres Advanced Server 14, waardoor klanten kunnen kiezen tussen PostgreSQL-distributies en -tools, waaronder open source, EDB of een combinatie daarvan.

Ga naar de EDB-blog voor meer informatie over EDB 14. Ga voor details over BigAnimal en om u aan te melden voor een gratis trial naar www.BigAnimal.com

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7290269). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.