Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Volkswagen Pon Financial Services haalt meer waarde uit data met TIBCO

 

Volkswagen Pon Financial Services uit Amersfoort had behoefte aan een data- en analytics-platform dat flexibel genoeg was om veranderingen snel door te voeren. Het bedrijf koos voor TIBCO Data Virtualization en sinds de implementatie is de nadruk verschoven van datawarehouse-onderhoud naar data-innovatie. Hierdoor heeft Volkswagen Pon Financial Services nog maar de helft van de ontwikkelingstijd nodig voor nieuwe applicaties en datawarehouse-onderhoud.

Volkswagen Pon Financial Services werd in 1966 opgericht om klanten te helpen bij het financieren van Volkswagen’s. Tegenwoordig biedt het particulieren en bedrijven oplossingen op het gebied van financiering, verzekering, leasing (zakelijk en private lease) en mobiliteit. Het bedrijf is van een automotive bank in Nederland uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse leasemaatschappijen. Deze groei brengt uitdagingen met zich mee, zoals ongelijksoortige datasilo's, losgekoppelde legacy-systemen en een applicatielandschap dat niet voldoende schaalbaar was. Ook werd duidelijk dat het data- en analytics-platform moest worden geüpdatet. De verschillende afdelingen hadden namelijk een almaar toenemende vraag naar relevante data waar het datawarehouse niet aan kon voldoen.

Transformatie

TIBCO Silver Partner Connected Data Group hielp met het opzetten van een nieuw Data and Analytics Platform (DAP), aangedreven door TIBCO Data Virtualization, dat wordt gebruikt voor alle interfaces van en naar applicaties. Het DAP zorgt ook snel en eenvoudig voor nieuwe applicaties. “Voorheen was dit ondenkbaar”, zegt Frank Bode, data architect, bij Volkswagen Pon Financial Services. “We kunnen data van verschillende bronnen eenvoudig vrijgeven. Het is gemakkelijker dan ooit voor alle gebruikers. In de toekomst zullen we meer bronnen openen om end-to-end te kunnen analyseren. Ook gaan we de selfservice-component uitrollen naar nieuwe gebruikers en willen we binnen enkele jaren alles naar de cloud brengen. Het is de bedoeling dat eindgebruikers zich meer gaan bezighouden met hun rapportages, terwijl wij ons richten op het versterken van ons data fundament.”

Door TIBCO Data Virtualization hebben developers een tool die de toegang tot data flexibeler maakt. Econometristen hebben nu via een self-service proces toegang tot relevante en actuele data uit bronsystemen. Ook informatie verstrekken aan klanten is veel eenvoudiger en gestroomlijnder. “Door dit platform is de boekhoudafdeling datagedreven geworden. Vanaf het begin af aan hebben we er meer inzichten uit kunnen genereren dan ik ooit had kunnen bedenken”, zegt Wilco Renes, financial controller, Volkswagen Pon Financial Services.

Van onderhoud faciliteren naar innoveren

Sinds de implementatie van de nieuwe DAP-oplossing is de focus van het team verschoven van warehouse-onderhoud naar innoveren met data. Door de flexibiliteit van TIBCO Data Virtualization worden aanpassingen direct doorgevoerd. “Wat mij verbaast is hoe snel een wijziging kan worden doorgevoerd. Vroeger hadden wijzigingen vaak een doorlooptijd van drie tot zes maanden. Nu is het soms al binnen vijf minuten geregeld”, zegt Pim Esveld, risk manager, Volkswagen Pon Financial Services.

TIBCO Data Virtualization doorbreekt datasilo's en brengt verschillende databronnen op één plek samen, zodat gebruikers één plek hebben om alle data te openen, combineren en beheren. Met gevirtualiseerde data maken zakelijke gebruikers snel dashboards in het DAP en krijgen ze zelf inzicht. Agile data-engineering versnelt doorlooptijd, verlaagt de kosten en levert de meest actuele, volledige informatie. Er zijn geen complexe processen nodig; het team coördineert veranderingen en innovaties samen met andere medewerkers, wat de acceptatie vergroot en sneller inzichten geeft, waardoor het project snel wordt opgeleverd. “Projecten worden sneller en met betere resultaten opgeleverd. Door gebruik te maken van TIBCO Data Virtualization is een versnelling van 50 procent geen uitzondering”, zegt Ben Bervoets, product owner, Volkswagen Pon Financial Services.  

Snellere projecten, meer teamwork en beter geïnformeerde beslissingen zorgen ervoor dat Volkswagen Pon Financial Services zijn doelstelling om maximaal te groeien kan behalen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7279656). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.