Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

BCT introduceert AVG-functionaliteit

 

De inputmanagementsoftware van BCT, specialist in Enterprise Information Management, wordt uitgebreid met een AVG-functionaliteit, die versleutelen van persoonsgegevens mogelijk maakt. De uitbreiding herkent alle persoonsgegevens in documenten en versleutelt deze voor niet-geautoriseerde werknemers.

De functionaliteit zal worden toegevoegd op de inputmanagementsoftware van BCT: Server Based Factuurverwerking en Server Based Capture. Deze software herkent, classificeert en extraheert alle informatie die een organisatie binnenkrijgt en zet het direct door naar de juiste applicatie of persoon om de informatie te verwerken. De uitbreiding is een extra beveiligingslaag op het gebied van persoonsgegevens.

AVG-proof

Wanneer informatie de organisatie binnenkomt – in de vorm van e-mails, formulieren, etc. – wordt het direct verwerkt door de inputmanagementsoftware. De informatie wordt vervolgens doorgezet naar de daarvoor aangewezen applicatie of werknemer voor verdere afhandeling. Sinds de AVG van kracht is, gelden er echter nieuwe regels om privacygevoelige data te beschermen. Daarom biedt de AVG-functionaliteit nu twee versies van bestanden. Eén volledige versie die enkel kan worden ingezien door werknemers die daarvoor bevoegd zijn en één versie waarbij de persoonsgegevens versleuteld zijn. Zo garandeert de tool bescherming van gevoelige data. 

Anoniem archief 

De anonimiseringsfunctionaliteit is een aanvulling op bestaande inputmanagementoplossingen en verwerkt zowel gestructureerde als ongestructureerde documenten probleemloos. Daarnaast kan het gevoelige gegevens in alle eerder gedigitaliseerde en gearchiveerde documenten versleutelen. Met de oplossing kun je dus met terugwerkende kracht data anonimiseren.

Winkeun Man, business manager bij BCT: “Door de tool kunnen geanonimiseerde documenten ook gedeeld worden met werknemers die beperkt toegang hebben tot gegevens. Het origineel met alle data is alleen zichtbaar voor degenen die daartoe bevoegd zijn. Daarmee biedt de oplossing grip op informatie. Zo kunnen we de veiligheid van persoonsgegevens waarborgen. Het is een waardevolle aanvulling op ons portfolio waarmee we klanten en partners meer toegevoegde waarde kunnen bieden.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6423195). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.