Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe Veeam Availability mangamentconsole

 

Managementconsole voor serviceproviders en ondernemingen met meerdere vestigingen voorziet in alles-in-een beheer en inzicht voor virtuele, fysieke en cloudworkloads - Helpt meer dan 16.700 Veeam Cloud & Service Provider-partners (VCSP) bij het bieden van managed services - Maximaliseert daarnaast marges, winstgevendheid en productiviteit voor serviceproviders en ondernemingen met meerdere vestigingen via gecentraliseerd management en het monitoren van back-ups en gerepliceerde data in een multi-tenant, web-based portal - Biedt aanvullend business-in-a-box accounting en facturering van managed services en cloudconsumptie om serviceproviders te helpen inkomsten en uitgaven beter bij te houden

Veeam introduceert de nieuwe Veeam Availability Console (VAC), een gratis managementconsole voor serviceproviders die Veeam-services leveren, zoals Backup-as-a-Service (BaaS) en Disaster Recovery-as-a-Service (DRaaS). De nieuwe managementconsole vereenvoudigt het beheren, rapporteren en factureren van dit soort services. Daarnaast voegt de Veeam-console mogelijkheden toe voor resellers en nieuwe managed service providers (MSP’s) die managed back-upservices willen aanbieden om nieuwe inkomsten te genereren. Veeam Availability Console is ook te gebruiken door wereldwijd opererende bedrijven die werken op basis van een leveringsmodel voor IT-services. Zij kunnen de console inzetten om efficiëntere, centraal beheerde back-up-, databeschermings- en disaster recovery-services te leveren binnen een verspreide multicloudomgeving inclusief on premises of private cloud, public cloud, remote and branch offices (ROBO), aan zowel mobiele werkers als thuiswerkers.

Nu de cloud steeds populairder wordt, neemt de complexiteit van het leveren, beheren en monitoren van een IT-infrastructuur toe. Veeam Availability Console vereenvoudigt dit en stelt Veeam-serviceproviders in staat waarde toe te voegen met provisioning, beheer en monitoring van Veeam’s virtuele, fysieke en cloudoplossingen voor hun klanten. Hierdoor kunnen partners nieuwe omzetstromen genereren door – naast hun traditionele zakelijke aanbod – volledig beheerde BaaS en DRaaS te leveren.

“Veeam zet zich in voor onze 16.700 serviceproviderpartners die hun klanten van BaaS en DRaaS voorzien”, zegt Danny Allan, vicepresident Product Strategy van Veeam. “Veeam Availability Console vereenvoudigt de implementatie, de monitoring en het beheer van alle Veeam-services van hun klanten, of ze nu voorzien in Availability voor applicaties en data in de cloud, een virtuele omgeving of op een fysieke server of laptop. Het is ons doel om het voor onze partners zo makkelijk mogelijk te maken hun klanten te voorzien van waardevolle en winstgevende services. De introductie van Veeam Availability Console draagt bij aan het behalen van dit doel.”

De belangrijkste features van Veeam Availability Console zijn:
• eenvoudig aanmaken van nieuwe klantaccounts met de mogelijkheid tot centrale provisioning en het beheer van alle klanten vanaf één locatie;
• remote network discovery van klantomgevingen voor de implementatie van Veeam’s virtuele, fysieke en cloudgebaseerde Availability-oplossingen;
• ondersteunt virtuele, fysieke en cloudservers en –endpoints;
• remote monitoring en beheer van Veeam-back-ups en - gerepliceerde data voor klanten in één gebruikersinterface;
• rapportages en facturering voor compleet, realtime inzicht in aangeschafte resources, met white-label facturen;
• self-servicemanagement en statusmonitoring met een multitenant portal voor partners en eindklanten;
• RESTful API om Veeam Availability Console-functionaliteiten eenvoudig te integreren in bestaande managementportals en workflows, en dagelijkse managementtaken te automatiseren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6254024). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.