Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe AI en IoT de waterfilter industrie transformeert

 

Sinds de 20e eeuw is het informatietijdperk op gang gebracht, wat ertoe geleid heeft dat er nieuwe bevindingen en ontwikkelingen ontstaan zijn die ons naar een tijdperk van vooruitgang hebben geleid dat onze toekomst heeft gevormd. Ons leven gaat gepaard met een hoog niveau van technologie wat ons bestaan heeft getransformeerd en onze ogen geopend heeft voor oneindige mogelijkheden.

Dankzij de vooruitgang in technologie en IoT-snufjes zijn onze levens en huishoudens slimmer geworden dan de meesten van ons zich dit ooit hebben kunnen bedenken. 

Economische vooruitgang vs. Klimatologische achteruitgang

De welvaart en technologische vooruitgang hebben het milieu en onze hulpbronnen flinke schade toegebracht. Vooral de schade aan onze belangrijkste natuurlijke hulpbron, ‘water’, is behoorlijk alarmerend. Hoewel het niet langer verrassend of schokkend is om de schade te horen die we aan water hebben toegebracht, omdat het een voortdurend probleem is dat al jaren speelt terwijl we ons er terdege van bewust zijn. Sommigen van ons vechten actief om de erbarmelijke toestand van water te verbeteren door onze gewoonten en levensstijl te veranderen. Aan de andere kant zijn de knapste koppen constant bezig om een verandering tot stand te brengen, zodat het gebruik van onze kostbare hulpbron kan gaan voldoen aan de behoeften van de massa zonder verdere schade op grotere schaal te verwezenlijken. 

IT innovatie biedt hoop voor de wereld

De hulp van AI en IoT-technologie heeft een revolutie teweeggebracht in de waterfilter industrie. IoT producten en apparaten zijn uitgerust met met sensoren en software die helpen bij het verbinden en uitwisselen van gegevens met andere apparaten via internet, terwijl AI machines helpt menselijke intelligentie na te bootsen, waardoor zeer intelligente computers worden gecreëerd die constant leren en ook probleemoplossende eigenschappen vertonen. Deze twee technologische ontwikkelingen hebben samen de industrie van waterzuivering getransformeerd.

AI en IoT zijn slimme apparaten die ervoor zorgen dat de waterbehandeling efficiënter wordt beheerd, terwijl de bedrijfskosten worden verlaagd. Het digitale tijdperk heeft geholpen om grootschalige industrieën aan te pakken en heeft langzaam zijn weg gevonden naar onze huizen om hetzelfde niveau van efficiëntie te bereiken.

Slimmer en gezonder leven

Met de vooruitgang in technologie en IoT-gadgets zijn onze huishoudens slimmer geworden dan de meesten van ons, een waterfilter drinkwater kan het glas water en de zuiverheid ervan zelfs garanderen. Hoe nemen we drinkwater als vanzelfsprekend aan in een tijd waarin we geen genoegen nemen met een product zonder gedegen onderzoek en informatie? We geloven wat we zien en toch consumeren we blindelings iets dat zo belangrijk is als water, dat een directe impact heeft op onze gezondheid en ons lichaam.

Een ​​slim apparaat maken dat alle eigenschappen van water tot in detail valideert. AI heeft het mogelijk gemaakt om te leren over de hoeveelheid waterverbruik op basis van de gedragspatronen van het huishouden volgens de verzamelde gezondheidsbeoordeling gegevens.

Met een TDS-meter kun je het PH-niveau controleren, de details van de aanwezige mineralen leren, het TDS-niveau bekijken en zelfs de kwaliteit van de filters in je water filter leren begrijpen. Het is een revolutie die we in elk huishouden willen brengen en deze technologie is toegankelijk via elke slimme gadget die binnen handbereik ligt. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7376855). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.