Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Leren programmeren met deze apps

 

Tegenwoordig is het haast voor iedereen binnen een bedrijf praktisch om wat te weten van programmeren en is dit echt niet meer alleen weggelegd voor de in-house developers. Dit zijn drie handige apps om mee te leren programmeren. Doordat je deze gewoon op je smartphone downloadt, heb je altijd wel een momentje om je aan je nieuwe vaardigheid te werken.

SoloLearn

SoloLearn is een gebruiksvriendelijke en complete app waarmee je van alles te weten komt over programmeren. De lessen zijn logisch ingedeeld, zodat je helemaal bij het begin kunt beginnen. Allereerst krijg je kennis voorgeschoteld en deze breng je vervolgens in de praktijk aan de hand van een test. Ook krijg je de ruimte om zelf code te schrijven en te draaien. In de Code Playground zie je de code van andere gebruikers van de app en deze kun je direct proberen en draaien, zo kun je bijvoorbeeld een kort spelletje spelen dat een andere gebruiker net geprogrammeerd heeft. Vervolgens duik je de code in om te kijken hoe het spelletje werkt en pas je deze kennis weer toe bij het maken van je eigen code en applicaties. Wat je nodig hebt naast de app? Alleen een telefoon-abonnement met voldoende data.

Udacity

Udacity zegt zelf: "Verbeter je carrière met online cursussen in programmeren, data science, kunstmatige intelligentie, digitale marketing en meer." Deze app richt zich echt op werkenden die weten in welk deel ze een stap verder willen zetten. Udacity is onder andere goed voor gebruikers die zich willen verdiepen in het maken van Android-apps. De app geeft je niet alleen een sterke basis in het programmeren, maar ook de ruimte om deze kennis direct om te zetten in het maken van eigen apps. Voordat je een cursus start wordt er duidelijk aangegeven welke basiskennis vereist is om mee te kunnen doen, waardoor je vanzelf ziet welke cursussen voor beginners zijn en welke meer voor advanced gebruikers. Er zijn ook specifiek lessen voor bijvoorbeeld Android Wear, Android TV en material design.

Mimo

Mimo maakt echt een spelletje van leren programmeren. Waar je vroeger nog door een dikke stapel met boeken moest worstelen, waarbij je waarschijnlijk geen touw aan de informatie vast kon knopen, is leren coderen tegenwoordig een stuk laagdrempeliger geworden. Met Mimo leer je coderen echt als een taal, kun je achievements winnen en duren de lessen maar een paar minuten. Je krijgt bijna niet eens meer het idee dat je echt serieus met coderen bezig bent, terwijl dit een zeer effectieve manier is om de kennis onder de knie te krijgen. Doordat je de materie op een speelse manier krijgt aangereikt en je constant wordt beloond, nodigt Mimo uit om door te blijven gaan. Wat extra praktisch is, is dat je zelf kiest hoe lang de lessen mogen zijn. Volg een langere les als je toch wat tijd over hebt, of kies een korte les als je maar een paar minuten op de trein moet wachten.

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7034583). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.