Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Avi Networks lanceert Universal Service Mesh

 

Amsterdam, 13 december 2018 – Avi Networks, leverancier van multi-cloud applicatiediensten, lanceert vandaag de Universal Service Mesh en voegt daarmee twee verbeteringen toe aan het Avi Vantage Platform. De eerste is het leveren van verbeterde, full featured, ingress en gateway-diensten aan Istio om veilige verbindingen te faciliteren voor Kubernetes-applicaties in meerdere clusters, regio’s of clouds. Dit omvat L4-7 traffic management, security inclusief Web Application Firewall en observability. De tweede verbetering omvat integratie van Istio in de Avi Controller en het uitbreiden van de service mesh-features naar applicaties die draaien op bare-metal servers of virtuele machines. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om een enkele service mesh uit te rollen over alle applicaties, zowel traditioneel als in containers, zowel on-premise als in public clouds.

De toekomst van applicatiediensten

Moderne applicaties bestaan uit verscheidene microservices, die onderling communiceren en informatie opvragen. Deze microservices worden voortdurend verbeterd en moeten bovendien veilig onderling communiceren om een transactie tot stand te brengen. De integratie van Avi Networks met Istio biedt ontwikkelaars de mogelijkheid een snellere go-to-market te realiseren voor microservices en biedt security voor de gehele service mesh, zowel bij traditionele als moderne applicaties in multi-cloud omgevingen. De integratie met Istio maakt diensten als security, observability en traffic management van de service mesh in clouds beschikbaar buiten containers. 

Avi Networks ziet service mesh als de toekomst van application delivery, security en visibility, met het potentieel om de markt voor applicatiediensten opnieuw vorm te geven. In het rapport “Vendors Stake Out Positions in Emerging Istio Service Mesh Landscape” merkte Brad Casemore, IDC Research Vice President, op dat er overeenkomst is tussen Avi’s architectuur en de architectuur van Istio. Casemore: “Avi Networks’ vlaggenschip Avi Vantage software-defined platform bevat een decoupled control plane en een proxy-based data plane dat voorafging aan en anticipeerde op de formele opkomst van open source service meshes zoals Istio.”  

Avi Network’s Universal Service Mesh bouwt voort op Avi Vantage’s bestaande containerdiensten voor Kubernetes en OpenShift, waaronder north-south en east-west traffic voor multi-cloud omgevingen waarbij Avi Networks één service mesh creëert over de verschillende clouds. De integratie van zowel Istio’s als Avi Network’s functionaliteiten versterkt de mogelijkheden van Avi met identity-based security, real-time applicatiemonitoring en enterprise-grade authenticatie en autorisatie.  De Universal Service Mesh wordt in meerdere fases beschikbaar vanaf Q1 in 2019, waarbij fase 1 Istio-geintegreerde ingress en gateway-diensten van Kubernetes bevat. De Universal Service Mesh kan worden uitgerold als SaaS of worden beheerd door de gebruiker. Meer informatie is beschikbaar op de website en via de webinar op 18 december. Registreren voor de webinar kan via deze link: https://avinetworks.com/webinars-extend-istio-universal-service-mesh

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6532598). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.